Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Del artiklen her:

Der var i dén grad gang i rejsekufferterne hos Norddjurs Kommune, da en stor delegation i 2016 rejste til Holland. Her fik skatteyderne blandt andet lov til at betale for et ”kulturelt show” bestående af en dyr middag med efterfølgende underholdning.

27 millioner kroner.

Så meget lød sparekravet på foråret 2016, da lokalpolitikerne skulle tage stilling til en lang række budgetnedskæringer, som embedsmændene i Norddjurs Kommune havde vurderet var nødvendige. Nedskæringer der skulle slå igennem i perioden mellem 2017 og 2020, hvilket blandt andet stod til at gøre det dyrere at have børn i SFO, ligesom der også ville blive skåret ned på en lang række fritidstilbud i den lille jyske kommune med hovedsæde i Grenaa.

Læs også : Aalborgs rejsekonge slår til igen : Nyboe Andersen & Co brugte 312.562 kroner på USA-tur

Men det var dog langt fra alle dele af det kommunale budget, som blev lige hårdt ramt – eksempelvis dem der handlede om lokalpolitikerne selv. Det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har opnået i rejseaktiviteterne, som skatteyderne har betalt de seneste år i forbindelse med studieture hos Norddjurs Kommune.

Herunder også en rejse til Holland i 2016, hvor der var deltagelse af 10 byrådsmedlemmer og 5 ledende embedsmænd.

Oversigt over Norddjurs Kommunes udgifter til Hollands-rejse i 2016

 

Norddjurs Kommune : Spisning og underholdning var to helt forskellige arrangementer

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kostede det i alt skatteyderne 190.871 kroner, at sende den store delegation til Holland. Hvad det præcise faglige indhold var for turen, der løb af stablen i marts 2016, fremgår ikke af de fremsendte bilag. Det gør omvendt at det var nødvendigt for kommunen at gøre brug af konsulentfirmaet Rambøll, hvilket medførte en regning på en stor del af rejsens samlede pris.

Læs også : Ikoniske malerier og løst program : Gladsaxe bruger millioner på pædagogers italienske studierejser – hvert år

Blandt årsagerne til at skatteyderne måtte af med næsten 200.000 kroner for Hollands-turen var også, at lokalpolitikerne og embedsmændene, anført af byrådsmedlemmer som socialdemokraterne Niels Basball, Else Søjmark Simonsen og Else Søjmark Simonsen, lagde vejen forbi et dyrt dinner-show-arrangement. Det om den legendariske hollandske soldat Orange, hvilket blev indledt med en middag. Kuvertprisen stod skatteyderne i 190 euro svarende til, at hver af deltagerne spiste, drak og fik underholdning for 1.413 kroner.

Læs også : Eksotiske rejser med indlagte turistoplevelser : Affaldsselskab brændte 256.810 kroner af på studietur til New Orleans

En pris væsentligt over den almindelige grænse på 1.000 kroner for repræsentative middage, som traditionelt udledes af Peter Brixtofte-dommen. Men ifølge Norddjurs Kommune var der, uanset fakturaen fra det hollandske teater, tale om to forskellige arrangementer. I en email til Journalista.dk oplyser kommunen, at middagen og forestillingen var to vidt forskellige ting :

– Det er Norddjurs Kommunes opfattelse, som det tillige er fremgået af det fremsendte materiale, at udgiften både dækker over en udgift til et kulturelt arrangement og en udgift til forplejning. Udgiften skal således ikke ses som en samlet udgift til en middag alene. Norddjurs Kommune kan endvidere oplyse, at kulturarrangementet bestod i en særpræget teateroplevelse, som Norddjurs Kommune har vurderet som værende relevant for de deltagende medlemmer. Norddjurs Kommune er på denne baggrund umiddelbart ikke enig i, at udgiften overskrider den beløbsmæssige grænse for repræsentative middage mv.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*