Eksotiske rejser med indlagte turistoplevelser : Affaldsselskab brændte 256.810 kroner af på studietur til New Orleans

Del artiklen her:

Kommunalpolitikerne stod i kø, da AffaldPlus tog på en dyr studietur til USA for at studere affaldshåndtering. Hvilket langt fra var første gang, at det kommunale selskab sendte topfolk på iøjnefaldende rejser.

– Vi gør en stor indsats for at forebygge, at affald opstår, og på genbrugspladserne giver vi decideret ting ”nyt liv” ved at redde de bedste effekter op af containerne og gøre dem klar til salg i vores genbrugsbutik. På den måde bliver ting levetidsforlænget, og vi kan udsætte den dag, hvor de skal affaldsbehandles.

Sådan lyder en del af den præsentation, som AffaldPlus giver af sig selv på sin hjemmeside. Et kommunalt ejet affaldsselskab, som med udgangspunkt i Næstved dækker kommunerne i Faxe, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø og Vordingborg. Årligt bliver det til bearbejdelse af omkring 170.000 tons affald, hvilket skal ses i sammenhæng med de cirka 1.8 millioner årlige besøg, som områdets virksomheder og privatpersoner aflægger på selskabets genbrugspladser og forbrændingsanlæg.

Hvad der dog ikke fremgår af AffaldPlus’ hjemmeside er, at det må anses for at være et af Danmarks absolut mest berejste kommunale affaldsselskaber. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de udenlandsrejser, som ledende medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer har foretaget de seneste år.

 

Verdenskongres med indlagt sambaferie

Ifølge de fremsendte bilag, er det ikke nødvendigvis lande tæt på hovedkontoret i Næstved, som AffaldPlus-toppen har fokus på. Eksempelvis september 2014, hvor selskabets administrerende direktør sammen med en ledsager, satte kurs mod Brasilien.

Det for at deltage i en konference arrangeret af ISWA, der er en forkortelse for International Solid Waste Association. Men for direktøren var det dog ikke kun arbejde, der lokkede ham til Rio. Det var også muligheden for efterfølgende at komme på besøg i først og fremmest Chapada Diamantina National Park, hvis storslåede natur og dyreliv er en turistattraktion i sig selv, uanset at parken ligger placeret flere timers flyvning fra Rio. Direktøren overnattede 3 gange i nationalparken, ligesom det også blev til 5 overnatninger i den nærliggende by Boipeba, mens der var hul i kalenderen til 4 nætter i byen Salvador.

Uanset det åbenlyse turistindhold, slap direktøren med en egenbetaling på 11.340 kroner, ud af rejsens samlede pris på 41.630 kroner.

 

Moulin Rouge del af studietur til Paris

Året før havde AffaldPlus-toppen lagt vejen forbi Sardinien, hvor 2013-udgaven af det såkaldte International Waste Management and Landfill Symposium fandt sted. Det skete på Forte Village, der er blandt Middelhavsøens førende hoteller.

I 2012 gik turen i stedet til Paris, hvor fokus ikke kun var på behandling af affald. Ifølge de fremsendte bilag aflagde AffaldPlus-delegation nemlig også et besøg hos Moulin Rouge, der blandt andet er blevet verdensberømte via 2001-filmen af samme navn.

AffaldPlus’ udenlandsrejser sker ikke kun blevet foretaget i mindre delegationer, da også bestyrelsen med selskab af ledende medarbejdere gerne rejser ud på skattydernes regning. Det skete senest foråret 2015, hvor turen gik til USA. Skatteydernes regning løb op i 246.430,78 kroner. Hvilket kun var en smule over den forudgående bestyrelsestur foråret 2012, hvor destinationen var spanske Barcelona – også denne gang med markant tilstedeværelse af byrådsmedlemmer med forbindelse til AffaldPlus.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*