Brylluppet var billigt, men lejligheden dyr – Anna Mee Allerslev belåner herskabslejlighed på 236 kvadratmeter helt op til skorstenen

Anna Mee Allerslev
Del artiklen her:

Der var måske en grund til, at Anna Mee Allerslev forsøgte at tørre regningen for hendes bryllup af på de københavnske skatteydere. For belåningen af hendes markante Østerbro-lejlighed gør, at hun er sårbar overfor rente- og prisstigninger.

– Jeg har lyttet til kritikken og er blevet klogere. Der er forskel på, hvad der er regler, og hvad der er rimeligt. Jeg har fokuseret på reglerne i sagen om mit lån af rådhusets lokale til min bryllupsreception. Men jeg erkender nu, at sagen handler om mere end kun regler. Kritikkerne har ret i, at politikere ikke skal have særlige muligheder

Sådan lød det i en Facebook-opdatering fra Anna Mee Allerslev, Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, da hun tidligere på måneden valgte at betale for brugen af Københavns Rådhus i forbindelse med afholdelsen af sit bryllup. På trods af at hun lagde beslag på rådhuset i flere dage, slap den radikale politiker med at betale 65.000 kroner – svarende til den normale dagsleje.

Læs også : Lønfesten fortsætter blandt kommunaldirektørerne : Tjener langt mere end Lars Løkke – se den fulde liste over deres løn her

Men der var måske en grund til, at Anna Mee Allerslev i første omgang forsøgte at undgå at betale for brugen af rådhuset. For hendes privatøkonomi ser ud til at være spændt særdeles godt ud i forbindelse med den lejlighed, hun købte sammen med sin mand i 2015 for 7.4 millioner kroner.

Et køb der blev finansieret via BRF-kredit, som ifølge tingbogsoplysningerne i forbindelse med dets realisering i alt lånte den radikale politiker og hendes mand 8.110.000 kroner.

Det på trods af at den offentlige vurdering af ejendommen, som kun fastslår en værdi på 5.192.300 kroner.

 

Problematisk belåning gør Anna Mee sårbar

Kilder indenfor den finansielle sektor fortæller til Journalista.dk, at det ikke så meget er forskellen på den offentlige vurdering og størrelsen på de optagne lån, som er problematiske for Anna Mee Allerslev og hendes mand. For med den almindelige udvikling på det københavnske boligmarked sammenholdt med svaghederne i de offentlige vurderinger, kan parrets herskabslejlighed på Østerbro sagtens være mere værd end købsprisen på 7.4 millioner kroner.

Læs også : Borgmester og affaldstop tog konerne med på Michelin-restaurant – på skatteydernes regning

Problemet ligger ifølge kilderne i stedet i relation til den form for belåning, som Anna Mee Allerslev og hendes mand har anvendt. For da lånene er hjemtaget med variabel rente, vil rentestigninger kunne medfører store ekstraregninger til den radikale politiker, som stiller op til genvalg om mindre end en måned.

Læs også : Fynsk kommunaldirektør scorer bonus på 570.000 kroner – for at fortsætte i sit eget job

På samme måde som de store låntagninger også gør, at den siddende beskæftigelses- og integrationsborgmester i København er sårbar, hvis boligpriserne vender og begynder at falde.

 

Hverken Anna Mee Allerslev eller hendes presseafdeling er vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser.

 

Du kan se billeder af den 236 kvadratmeter store lejlighed her

Del artiklen her:




1 Comment

  1. Anne.M.A ca.740.000 i løn
    kender ikke til andre tillæg men der er sikkert et par af salgsen
    Hun er forhold til en mand som sandsynligvis har også vellønet job så………
    blot en tanke¨’
    men hvad hgun skal lave i fremtiden er et spørgsmål

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*