Borgmester og affaldstop tog konerne med på Michelin-restaurant – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Programmet var ikke ligefrem stressende, da Vestforbrændings top drog til London og Glasgow. Det gav mulighed for goutmetoplevelser, hvis regning klart overskred den normale beløbsgrænse for repræsentative middage.

Vestforbrændingen

– Vi udvikler virksomheden, dens ledere og medarbejdere, så vi dels lever op til fremtidens krav, dels påvirker udviklingen og samtidig er en attraktiv arbejdsplads.

Sådan lyder en af de værdier, som det kommunalt ejede og drevne Vestforbrænding bygger sin virksomhed på. Et af Danmarks største affaldsselskaber, der med base i Glostrup servicerer indbyggerne i de 19 ejerkommuner.

Læs også : Borgmestrenes ukendte festforening : Vestforbrændingen – Vejle Havn version 2.0

En af selskabets mindre kendte værdier er dog, at det igennem de senere år har haft en meget stor rejsekonto. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de ture, som er blevet foretaget af bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere til eksempelvis London og Grønland.

Læs også : Socialdemokratiske borgmestre til frådsefest hos Vestforbrændingen : Kuvertpriser til over 3.000 kroner

Rejser hvor der vel og mærke var markant deltagelse af ikke kun af selskabets top, men også dets ægtefæller.

Regning fra restauranten Galvin at Windows

 

Direktørens ægtefælle med til England og Grønland

I maj 2012 satte en lille delegation fra Vestforbrænding sig ombord på flyet til Grønland, hvilket ifølge de fremsendte bilag ville sige selskabets daværende direktør Ivar Green-Paulsen og hans hustru. Målet var blandt andet landets turistmekka Ilulissat, hvilket også kunne aflæses på regningen, som skatteyderne blev pålagt at samle op. I alt lød den på 33.686,01 kroner, hvorfra der skulle trækkes en egenbetaling på 9.068,30 kroner, for at Ivar Green-Paulsens kone kunne besøge den nordligste del af Rigsfællesskabet.

Læs også : Gourmetmiddag, flere hundrede flasker vin og limousinekørsel : Vestforbrændingen fejrede direktørs pensionering for over 100.000 kroner

Den efterfølgende sommer var hun også med, da Vestforbrændingens daværende direktør sammen med den daværende bestyrelsesformand Ove E. Dalsgaard, borgmester i Ballerup Kommune for Socialdemokratiet, dennes hustru samt vicedirektøren Birger Johansson, satte kurs mod først London og senere Skotland. Det i perioden mellem den 25. juli 2013 og 2. august 2013, hvor det dog var så som så med det faglige indhold. Kun den 25. juli 2013 var der afsat tid til officielle programpunkter i London, ligesom der ifølge de udleverede bilag slet ikke var nogle under besøget i Skotland.

Læs også : Festlige generalforsamlinger : Gaveuddeling af 101 køletasker til 55.516 kroner hos Vestforbrændingen

Omvendt var regningen til at tage at føle på, da den løb op i 81.289,91 kroner. Af disse var de 22.609 kroner dog egenbetaling for ægtefællerne til direktøren og bestyrelsesformanden, således at skatteydernes udgifter endte på 56.680,91 kroner.

Program og deltagerliste for besigtigelsestur til London i 2013

 

Dyr middag på roterende Michelin-restaurant

Omvendt var der ifølge de fremsendte bilag ingen egenbetaling, da forbrændingsfolkene under besøget i Storbritannien satte sig til rette på Galvin at Windows. En Michelin-restaurant placeret midt i London, hvilket spisestedet har panoramaudsigt over. Det skyldes, at der er tale om en roterende restaurant, således at gæsterne under middagen kan overskue alle storbyens verdenshjørner.

Læs også : Lønfest på genbrugspladsen : Vestforbrændingens direktør tjener langt mere end Lars Løkke

Adressen, udsigten og den opnåede Michelin-stjerne gør, at det meget naturligt ikke er en billig oplevelse at spise på Galvin at Windows. Hellere ikke for Vestforbrændingen, hvis repræsentationskonto blev trukket 862,31 engelske pund, som den 27. juli 2013 stod i 7.467,17 kroner.

Det gav en anslået gennemsnitlig kuvertpris på 1.493,43 kroner, som dermed lå væsentligt over den almindelige grænse for repræsentative middage indenfor den offentlige sektor på 1.000 kroner, hvilket traditionelt udledes af Peter Brixtofte-sagen.

Oversigt over egenbetaling mv.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*