Festlige generalforsamlinger : Gaveuddeling af 101 køletasker til 55.516 kroner hos Vestforbrændingen

Del artiklen her:

Generalforsamlinger hos den kommunale Vestforbrænding, er ikke kun præget af en række formalia. Det er også her, at der i dén grad uddeles gaver til de fremmødte politikere – betalt af skatteyderne.

– Vestforbrændings havde 17.700 besøgende i 2015, en stigning på næsten 4.500. Besøgstallet omfatter ikke bare undervisning og formidling til stadig flere skoleelever, men også nye initiativer, som fx uddannelse af ejendomsfunktionærer.

Sådan lød ifølge Vestforbrændings hjemmeside en del af den status, som selskabets bestyrelsesformand, Ole Bondo Christensen, gjorde i forbindelse med offentliggørelsen af 2015-regnskabet. Det socialdemokratiske borgmester i Furesø Kommune gjorde det i forbindelse med Vestforbrændingens 2016-generalforsamling samtidig klart, at der var stigende interesse for selskabets aktiviteter fra såvel danske som udenlandske besøgende.

Hos Vestforbrænding er de årlige generalforsamlinger langt fra bare en formel sammenkomst, hvor der eksempelvis skal ske udpegelse af bestyrelsesmedlemmer og foretages ændringer i vedtægterne. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk er det også stedet, hvor deltagerne får dyre skatteyderbetalte gaver med sig hjem.

 

Mange og dyre gaver fast indslag under generalforsamlingen

Sådan var det eksempelvis i 2013, hvor generalforsamlingen fant sted i slutningen af maj. Her blev der indkøbt 101 køletasker, som alle blev leveret med specielle tryk til 416,50 kroner stykket. Oven i kom så udgifterne til opstart og en fragtmand, hvilket gjorde at regningen løb op i 55.516,25 kroner.

Også i 2014 var der ganske fornuftige gaver til de fremmødte, som blandt andet inkluderer politikere og embedsmænd fra de 9 storkøbehavske kommuner, der alle har andele i Vestforbrændingen. Dette år bestod gaverne i Georg Jensen gaveæsker, som der var indkøbt 101 af. Inklusiv udgifterne til gravering, indpakning og bud, endte gaveregnen med at stå i 49.412,50 kroner.

Vestforbrændingen er i det hele taget, hvad man kunne kalde for et gavemiljø. Således blev der under den såkaldte bestyrelsesfest i 2015 også uddelt gaver til deltagerne, hvilket skete den 23. januar dette år – og kostede skatteyderne 21.100 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*