Frådsende politikere som genopstiller #6 : Frank Jensen – ringenes herrer

Del artiklen her:

Frank Jensen har de seneste år ikke kun været overborgmester i København. Han har også været manden bag en række markante rejser, hvis regninger er blevet betalt af skatteyderne.

– Hvad så Pride Square? Hvor ser I godt ud.

Sådan lød det ifølge Frank Jensen blandt andet fra Frank Jensen, da han i 2013 bød velkommen til deltagerne i den årlige gaypride i hovedstaden. Et arrangement som Frank Jensen i 2017 dog var tæt på slet ikke at nå frem til, da han kun få dage forinden var rejst hjem til København fra OL i Rio. Et stævne han havde overværet i sin egenskab af formand for Team Danmark, men som han var rejst hjem fra før tid.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Den slags rejser er i sagens natur ikke billige, også selv man som Frank Jensen vælger at rejse tidligt hjem. Udgiften til ham og de andre bestyrelsesmedlemmer hos Team Danmark for turen til Rio, løb nemlig op i omkring 160.000 kroner. Dette skyldtes blandt andet at den socialdemokratiske politiker ifølge de fremsedte bilag til Journalista.dk, ikke stillede sig tilfreds med at flyve på økonomiklasse. Således fløj han på business, men de andre bestyrelsesmedlemmer måtte tage til takke med monkey-class.

 

Til Libanon for at afsætte københavnsk skraldehåndtering

Uanset at 160.000 kroner lyder som en stor udgift for at sende politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer til OL i Rio, var det dog langt billigere, end hvad tilfældet var ved OL i 2012 i London. Her kostede det i hotelværelser nemlig alene 335.000 kroner for, at Team Danmarks delegation anført af Frank Jensen kunne blive indlogeret på hoteller.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

En regning der er blandt årsagerne til, at Frank Jensen optræder på Journalista.dks Top 10-liste over de lokalpolitikere, som de seneste år har haft det mest liberale forhold til skatteydernes penge – og som genopstiller til kommunalvalget den 21. november.

Samtidig spiller det ind, at Frank Jensen også gerne rejser til noget utraditionelle destinationer, for her at forsøge at afsætte kommuale produkter, som i den konkrete sammenhæng må anses for noget alternative. Således udgjorde han sidste efterår spidsen af en københavnsk kommunal delegation, som rejste til Libanon, for her at forsøge at sælge kommunale skraldeløsninger til landet, der er voldsomt ramt af påvirkningerne af den syriske borgerkrig.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

En rejse der kostede skatteyderne i omegnen af 60.000 kroner, hvilket tilsyneladende ikke har givet noget afkast.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*