Løkkes udvalgte opfyldte ikke kriterierne – men fik alligevel kæmpe forhøjelse af kommunalt tilskud

Del artiklen her:

Team Succes har de seneste år levet op til sit navn, hvis man ser på opnåelsen af offentlige tilskud. Omvendt har organisationen haft ualmindeligt svært ved at levere de aftalte resultater, hvilket blandt andet har været tilfældet i Vejle.

– Arbejdsmarkedsudvalget beslutter, at ansøgningen fra Team Succes støttes med 600.000 kr. årligt i en to-årig periode med finansiering fra Buffer- og Innovationspuljen. Der gives en status på projektet efter et år, og projektet evalueres efter den to-årige periode. Begge parter kan opsige samarbejdet med tre måneders varsel.

Sådan lød den indstilling fra Christoffer Melson, medlem af byrådet i Vejle Kommune for Venstre, som blev godkendt af Vejles kommunalbestyrelse. En beslutning der blev truffet den 16. august i år efter et langvarigt forløb, hvor Team Succes var blevet indkaldt til en række møder hos forvaltningen i Vejle Kommune.

Læs også : Midt under Vejle Havn-skandalen : Havnechef scorede millioner – og langt mere end sin efterfølger

Her stod foreningens ledelse skoleret, fordi man ikke havde været i nærheden af at opfylde en række af de forudsætninger, som man fra politisk hold ellers havde opstillet, for at Team Succes i to år kunne modtage et kommunalt tilskud på 300.000 kroner om året.

Team Succes er dog langt fra en tilfældig organisation, som modtager store offentlige tilskud. For den slog igennem i offentligheden i 2011, da den modtog Venstres Frihedspris, som blev uddelt af Lars Løkke Rasmussen.

Svar fra Team Succes til Vejle Kommune den 19. april 2016

 

Store problemer i Vejle med alle opstillede forudsætninger

De gode politiske forbindelser har været med til at gøre, at de offentlige kasser er blevet åbnet for Team Succes. Sådan har det eksempelvis været i Vejle Kommune, som gav bevillingen på 300.000 kroner om året i 2015. Dog var der tre forudsætninger, som Team Succes skulle opfylde, for fortsat at få adgang til skattekroner : Opnåelse af fritidsjob for medlemmerne, tættere samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner og en stigning i medlemstallet fra 60 til 80.

Læs også : Dyr kommunal udklædning : Vejle sprængte budgettet for halloween-fest

Kravet om fritidsjob kom dog efterfølgende overraskende for Team Succes, som ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk et svar til Vejle Kommune den 19. april 2016 blandt andet skriver :

– Igen som nævnt forover var vi ikke klar over, at dette var et krav i forhold til samarbejdsaftalen. Det er således, at Team Succes primært er en faglig organisation, som koncentrerer sig om uddannelsessystemet. Vi hjælper gerne de unge med at læse deres cv og give dem tips til en jobsamtale, men arbejder ikke struktureret med at få dem ud på arbejdsmarkedet. Så vi har ingen opgørelse før og efter, da dette slet ikke er en målestok, vi opererer med. Hjælpen sker tilfældigt og primært med ønsket fra de unge selv.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

Samtidig oplyste man fra Team Succes’ side, at man heller ikke var klar over at tilskuddet blev givet, fordi foreningen skulle have et tæt samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner :

– Som nævnt har vi ikke været bevidst om dette målsætningspunkt.

Læs også : Kommunen holdt hånden under Vejle Boldklub – betalte ikke husleje i mindst et halvt år

Desuden erkendte foreningen, at man heller ikke som lovet havde været i stand til at løfte medlemstallet til 80 :

– Som skrevet i det tidligere brev havde vi mistet 15 medlemmer, som positivt nok blev studenter og skulle videre i uddannelsessystemet, hvor vi derefter kom ned på 39 medlemmer. Efterfølgende blev der aggressivt rekrutteret, og vi kom op på 65 medlemmer, hvilket vi stadigvæk er den dag i dag. Vi forventer, at Team Succes Vejle i næste rekrutteringsfase overgår målsætningen, idet vi i modsætning til sidste år er velforberedte og bevidste om, at vi har den nødvendige administrative bemanding til at løfte opgaven og øge medlemstallet.

Team Succes Vejles regnskab for 2015 og budget for skoleåret 2017/2018

 

Forhøjelse af tilskud uanset manglende opfyldelse af mål

De store problemer med at skaffe medlemmer til Team Succes i Vejle har dog ikke betydet, at Vejle Kommune af den årsag har nedsat den kommunale støtte. Således besluttede man fra politisk hold denne sommer, at man for fremtiden vil hæve det årlige kommunale tilskud fra 300.000 kroner til 600.000 kroner. En beslutning der først og fremmest blev båret frem af Christoffer Melson, som sidder i Vejle Byråd for Vejle Kommune.

Læs også : Afsløring : Vejle Kommune har i årevis destrueret regnskabsbilag

Hvor afgørende det besluttede tilskud har været for Team Succes’ Vejle-afdeling, fremgår af det budget, som organisationen har fremsendt til Vejle Kommune i forbindelse med ansøgningen. For ud af det samlede budget på 881.561 kroner, ansøgte man kommunen om at betale de 751.561 kroner.

Læs også : Amok i Tommy Hilfiger : Vejle Kommune købte kufferter for 364.375 kroner

Vejle-afdelingens problemer med at skabe indtægter på egen hånd kan også læses ud af, at den ifølge det fremsendte budget til Vejle Kommune, kun selv skulle finansiere 25.000 korner ud af de 881.561 kroner. Eller hvad der svarer til, at foreningen kun forventede at have 8-9 medlemmer, som betalte det fastsatte kontingent på 250 kroner om måneden.

Team Succes er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*