Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

Del artiklen her:

Dyre middage og barbesøg omkring midnat. Det er status hos Vejle Kommunes top, der ellers lovede at Vejle Havn-skandalen var enestående.

– Vi var nok ikke klare nok til at se, at selv om det stod i programmet, så skulle der stadig arbejdes på at fylde mere på. Vi skulle selvfølgelig have sagt, at det ikke var godt nok.

På blandt andet denne måde lovede Vejles borgmester sidste efterår overfor TV Syd, at nu skulle der ryddes op i de dyre rejser blandt politikere og embedsmænd i Vejle Kommune. Udflugter ikke kun udført i Vejle Havn-regi, men også for fjernvarmeselskab TVIS.

Her havde vejlensiske byrådsmedlemmer blandt andet haft en særdeles festlig aften på en svensk party-færge, hvilket blev betalt af skatteyderne.

Tilsyneladende har behovet for at rydde op i dyre og festlige rejser, alligevel ikke været helt så stort, som Venstre-borgmesteren gav udtryk for overfor TVSyd. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de udenlandsrejser, som Vejle Kommune har foretaget i 2016. Det som opfølgning på de skandalehistorier, Journalista.dk afdækkede i først og fremmest 2015 om den østjyske kommune.

Herunder i en rejse, som i april 2016 gik til New York og New Orleans, hvilket skete som en del af det såkaldte Resiliens-projekt.

 

Sene drinks på hotel og barer

Ifølge de fremsendte bilag, var det dog ikke kun byudvikling, som den vejlensiske delegation havde lejlighed til at studere i de amerikanske storbyer. Anført af den afgående borgmester Arne Sigtenbjerggaard, besøgte østjyderne en række barer og værtshuse, mens de var på besøg i Nordamerika.

På samme måde som embedsmænd også blev sendt i hotelbaren, når tørsten meldte sig omkring sengetid.

Det var eksempelvis tilfældet den 26. april, hvor en medrejsende embedsmand flere gange blev sendt i hotelbaren, så han sent på aftenen kunne hente drinks til de vejlensiske lokalpolitikere og topembedsmænd. Det efter at delegationen også tidligere på aftenen havde været på besøg på forskellige barer og restauranter, hvor vejlenserne havde været særdeles rundhåndede med drikkepengene. Under dagens frokost og middag, var der således blev udbetalt ekstra 225 dollars, svarende til 1.524,92 kroner, til restauranternes tjenere.

Udgifter der var med til at gøre det til en dyr oplevelse for de vejlensiske skatteydere, da kommunalfolkene besøgte New York og New Orleans – regningen løb samlet op i 257.570,75 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*