Afsløring : Vejle Kommune har i årevis destrueret regnskabsbilag

Del artiklen her:

Blandt de dokumenter som ikke længere findes i Vejle Kommune, er potentielt belastede bilag om borgmesteren i den østjyske by, Venstremanden Arne Sigtenbjerggaard.

– Receptioner er altid kedelige. Så jeg har kun tilladt tre taler: Min egen, borgmesterens og kommunaldirektøren. Hvis I keder jer, har jeg arrangeret en filmforevisning i biografens sal 3.

Blandt andet på den måde underholdt Erik Dahl-Rasmussen ifølge Lokalavisen gæsterne til sin afskedsreception i Lido-biografen i Vejle, da byens teknikdirektør gennem en årrække gik på pension. Hvad Dahl-Rasmussen ikke fortalte de fremmødte i oktober 2013 var, at han tidligere på året havde deltaget i en langt mere aktionpræget markering af sin pensionering.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i forbruget hos teknisk forvaltning. Aktindsigter der fastslår afgørende forskelle mellem det officielle program for besøget i Aarhus den 25. juni 2013, og så det som rent faktisk blev gennemført.

Mens programmet talte om byvandring i Aarhus og fokus på byudvikling, viser bilagene en helt anden historie. Vejles skatteydere fik lov til at betale for ture med helikoptere og power-boats, så kommunens politiske og administrative top med ægtefæller og ledende medarbejdere fra teknisk forvaltning, på en alternativ måde kunne sige farvel til Erik Dahl-Rasmussen.

I forbindelse med research på den festlige dag i Aarhus Havn har Vejle Kommunes tekniske forvaltning samtidig oplyst, at man indtil 2014 fast har destrueret bilag betalt over Eurocard.

 

Topfolks bedre halvdele med på Aarhus-tur

At der langt fra kun var tale om en arbejdsorienteret tur, understreges af deltagerlisten. Her optræder Erik Dahl-Rasmussens kone, selv om hun ikke havde ansættelsesmæssig tilknytning til Vejle Kommune.

Samtidig har teknisk forvaltning i Vejle Kommune overfor Journalista.dk oplyst, at samleveren til kommunaldirektør Niels Ågesen også deltog i arrangementet.

Med på turen til Aarhus, var Vejle Kommunes absolutte top i skikkelse af borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) og kommunaldirektør Niels Ågesen. Det sammen med flere politikere, som har været involveret i skandalen om Vejle Havn.

Først og fremmest Leif Skov (S) og Peder Hummelmose (V), der desuden har været en del af sagen om et stort forbrug hos fjernvarmeværket TVIS. Her deltog bestyrelsesmedlemmerne eksempelvis i en fugtig rejse til Finland, ligesom de stod bag dyre fester under hjemlige himmelstrøg.

Et af højdepunkterne på Aarhus-turen, var en helikopterflyvning med det københavnske firma Hos Gry Helikopter. En oplevelse, der i sig selv kostede skatteyderne 4.000 kroner.

Turen i de højere luftlag var dog ikke det eneste tidspunkt, hvor der for alvor blev tændt op for motorene under markeringen af Erik Dahl-Rasmussens pensionering. Skatteyderne fik også lov til at betale for, at deltagerne kunne komme ud og sejle med en såkaldt powerboat.

Ind i mellem oplevelserne i Aarhus, havde politikerne, embedsmændene og Erik Dahl-Rasmussen tid til at få stillet den søde sult. Det skete hos Frellsen i Aarhus, hvor der blev indkøbt et større parti flødeboller.

Det sammenholdt med udgifter til en chartret bus for at komme frem og tilbage mellem Vejle og Aarhus gjorde, at skatteyderne sammenlagt måtte betale 26.711,75 kroner, så Erik Dahl-Rasmussen kunne få en festlig afsked med sine politiske overordnede og underordnede embedsmænd i teknisk forvaltning.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*