Morten Kabells nye arbejdsplads scorede kassen – på at opliste ideer om cykelstier

Pressefoto fra Københavns Kommune
Del artiklen her:

Københavns tekniske forvaltning er Danmarks største af sin slags. Alligevel har det nødvendigt at hente omfattende og dyr inspiration til, hvordan de københavnske cykelstier kan udvikle sig – med hjælp fra Enhedslistens nu tidligere borgmesters arbejdsplads.

Morten Kabell Københavns Kommune

– Verdens byer skal samarbejde for at være på forkant med den gode byudvikling. Det er dér, størstedelen af mennesker i dag lever, og derfor kan byer forandre verden. Det skal de specielt nu, når vores regeringer ikke rigtig synes, at de skal gøre det.

Sådan lød det ifølge Politiken fra Morten Kabell, da Enhedslistens daværende teknik- og miljøborgmester i september 2017 oplyste, at han forlod sin post ved valget i november. I stedet ville han blive tilknyttet Copenhagenize Design Co., hvor han fra nytår fik rang af vicedirektør. Det for blandt andet at opbygge firmaets internationale profil, hvor han får til opgave at rejse rundt og fortælle om de erfaringer, som man har gjort sig i København med cykelstier.

Læs også : Grådig borgmester ansatte partifælle til sekretæropgaver – til kæmpeløn

Et område som det enkeltmandsdrevne firma med 8-9 ansatte synes at have et vist kendskab til, da det tidligere har fremsendt idékataloger over, hvordan hovedstaden kan indrette sine cykelstier. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Københavns Kommune.

Faktura fra Copenhagenize Design Co. til Københavns Kommune

 

Fire ugers arbejde for oplistning af ideer til cykelstier

For ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, modtog Copenhagenize Design Co. nemlig tilbage i 2013 fra Københavns Kommunes teknik- og miljforvaltning, som Morten Kabell blev borgmester for i 2014, en ordre på at komme med et såkaldt idékatalog over, hvordan hovedstadens cykelstier kunne udvikle sig. Det på baggrund af et tilbud, som var skrevet på engelsk – på trods af at Copenhagenize Design Co. hører hjemme i København.

Læs også : Afsløring : Anna Mee fik kæmpe rabat af Københavns Kommune på leje af rådhus til sit bryllup

I alt medførte det en regning for de københavnske skatteydere på 165.937,50 kroner, hvilket reelt dækkede over prisen på at få fremsendt en rapport under titlen “Service katalog supercykelstier Region Hovedstaden”. Her i gennemgår konsulentfirmaet over 31 sider i slide-agtigt format eksempelvis mange af de muligheder, som Københavns Kommune har for at tælle antallet af cyklister. På samme måde som kommunen fx også får en indføring i, hvordan der kan oprettes separate cykelstier for elcykler.

Læs også : Flere hundrede overnatninger for kæmpe delegation : Den københavnske elite slog sig løs på Folkemødet – på din regning

Et arbejde som ifølge det fremsendte tilbud til Københavns Kommune, var særdeles omfattende for Copenhagenize Design Co. Således skulle det bruge 4 uger, på at opstille de forskellige beskrivelser og anbefalinger.

Fremsendt tilbud fra Copenhagenize Design Co. til Københavns Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*