Grådig borgmester ansatte partifælle til sekretæropgaver – til kæmpeløn

Del artiklen her:

Blandt arbejdsopgaverne var at svare på Morten Kabells post. Det er dog ikke til at se på den løn, som Enhedsliste-politikerens partifælle modtager.

Morten Kabell

– Det vil da være dobbeltmoralsk og hykleri, hvis vi i Enhedslisten ikke sagde, at Morten Kabell selvfølgelig skal afstå fra at modtage de penge. Men gør Morten Kabell ikke det, så skal han som minimum donere dem til et fornuftig formål, Trampolinhuset i København.

Sådan lød det fra Vibeke Syppli Enrum, hovedbestyrelsesmedlem for Enhedslisten, overfor Danmarks Radio i forbindelse med afsløringerne af, at den netop afgåede teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, havde sikret sig en iøjnefaldende fratrædelsesbonus. Enhedslisten-politikere fik nemlig omkring en halv million kroner med sig ud af døren, da han nytåret 2017/2018 forlod politik, for i stedet at blive ansat i en topstilling i et privat firma. Det selv om, at Enhedslisten ellers i meget klare vendinger, tidligere havde langet ud efter eksempelvis den politiske modstander Carl Holst, da han også modtog en stor fratrædelsesgodtgørelse ved afskeden med lokalpolitik.

Læs også : Afsløring : Anna Mee fik kæmpe rabat af Københavns Kommune på leje af rådhus til sit bryllup

Men Morten Kabell er dog langt fra det eneste medlem af Enhedslisten, der har haft en ganske fornuftig indtjening i forbindelse med, at han fungerede som borgmester i perioden mellem 2014 og 2017. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, måtte skatteyderne nemlig også finde den store pung frem, da han skulle finde sig en personlig assistent.

Aftalt aflønning af Morten Kabells assistent

 

Særdeles vellønnet sekretær på skatteydernes regning

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, søgte Morten Kabell under sin borgmestertid en specielkonsulent/chefkonsulent, hvis arbejdsopgaver ifølge det udarbejdede jobopslag, dog mere syntes at have karakter af et sekretærjob.

Læs også : Flere hundrede overnatninger for kæmpe delegation : Den københavnske elite slog sig løs på Folkemødet – på din regning

Eksempelvis skulle den udvalgte stå for at opdatere Morten Kabells kalender, ligesom det også indgik i stillingsbetegnelsen, at stå for at organisere møder og besvare forskellige henvendelser sendt til borgmesteren. Som en del af det politiske arbejde, skulle den nyansatte også sørge for koordinering af opgaverne, Morten Kabells medlemskab af Københavns Borgerrepræsentation og kommunens økonomiudvalg medførte.

Til at udføre opgaverne tilknyttede Morten Kabell en medarbejder, som indtil da havde været ansat i Enhedslistens sekretariat. Det vel og mærke til en løn, som de fleste sekretærer kun kan drømme om.

Læs også : Københavns Kommune fyrede den af på Bornholm for over en halv million kroner – politikerne førte an i forbrugsfesten

For inklusiv arbedsgiverbetalte pensionsindbetalinger blev det aftalt, at hun hvert år kunne sætte 587.071 kroner ind på lønkontoen.

Jobopslag brugt i forbindelse med ansættelse af Morten Kabells assistent

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*