Politikere lovede at skære ned på Folkemødet – men vestjyder fortsatte alligevel kæmpe forbrug på Bornholm

Del artiklen her:

I Ringkøbing-Skjern Kommune skulle det være slut med at bruge store beløb på at tage til Folkemødet. Men sådan kom det ikke til at gå, for også i 2017 måtte skatteyderne samle en stor regning op.

Folkemødet

– Det er godt nok mange penge. I dag kan alle og enhver lægge videoer på Facebook. Det må kunne gøres billigere. Desuden er der ikke meget branding og bosætning i videoer, der henvender sig til kommunens egne borgere.

Sådan lød det sidste år fra Kristian Andersen, daværende viceborgmester og nuværende 2. viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune for Kristendemokraterne, overfor det lokale Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Det da han skulle forholde sig til Journalista.dks afsløringer om et stort forbrug på 2016-udgaven af Folkemødet på Bornholm.

Læs også : Skærer ned på de gamle – men bruger 125.000 kroner på at optage sig selv til Folkemødet

I 2016 brugte vestjyderne i størrelsesorden 270.000 kroner på den årlige politiske festival, hvilket blandt andet skyldtes at skatteyderne fik lov til at betale for en række dyre videoer med fokus på Youtube, hvorfra seertallet dog i bedste fald fremstår ualmindeligt begrænset.

Men selv om udtalelserne fra Kristian Andersen var særdeles klare, syntes de dog ikke at have haft nogen effekt. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ringkøbing-Skjern Kommune, fortsatte det iøjnefaldende forbrug også på Folkemødet 2017.

Oversigt over Ringkøbing-Skjern Kommunes udgifter på Folkemødet 2017

 

Andre vestjyder blev hjemme fra Bornholm

De fremsendte bilag til Journalista.dk fastslår nemlig, at de vestjyske skatteydere brugte 250.761 kroner på Folkemødet. Fremsendelserne indeholder dog ikke angivelse af, hvorvidt beløbet er inklusiv eller eksklusiv moms. Opstillingen synes dog at indikere det sidstnævnte, hvorfor skatteydernes udgifter inklusiv afgiften til staten formentligt nærmere ligger på 313.451 kroner.

Læs også : 24 byrådsmedlemmer på tur til Belgien – for 272.234 kroner

For det beløb fik skatteyderne blandt andet lov til at betale for en optræden af Flemming Møldrup, der er kendt fra DR-programmet Kender du typen. På samme måde som det eksempelvis kostede 15.000 kroner, at vestjyderne gjorde brug af bandet Hymns From Nineveh. Det gav en koncert på det skib, som Ringkøbing-Skjern Kommune havde chartret for 160.000 kroner – og som lå for anker et stykke fra selve festivalpladsen.

Læs også : 371.937 skattekroner brændt af på 2 minutters Youtube-video

Mens Ringkøbing-Skjern Kommune således satsede stort på brandingværdien af tilstedeværelsen på Folkemødet, var andre vestjyske kommuner som Esbjerg, Holstebro, Morsø og Vesthimmerland anderledes tilbageholdende. Af disse var det kun Esbjerg Kommune, som havde udgifter til Folkemødets 2017-udgave – hvilket ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk i alt løb op i 17.499 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*