24 byrådsmedlemmer på tur til Belgien – for 272.234,23 kroner

Del artiklen her:

Der var travlhed i Ringkøbing-Skjern Kommune, da en delegation på 31 skulle på besøg i Bruxelles. Det på en studietur, hvor der også blev tid til dyre middage og våde barbesøg.

– Jeg mener det er fagligt forsvarligt. Budgetmæssigt er det måske nogle voldsomme tal, men i den virkelige verden er det en sund og fornuftig udvikling.

På blandt andet denne måde præsenterede Karsten Sørensen, formand for social- og sundhedsudvalget, overfor Dagbladet Ringkøbing-Skjern det budgetforlig, som han sensommeren 2014 sammen med byrådskollegaerne havde skruet sammen. Ifølge socialdemokraten var der tale om nedskæringer, som ville gøre ondt på blandt andet kommunens plejehjem – men som var nødvendige.

Langt fra alle dele af den kommunale forvaltning, er dog for alvor blevet ramt af nedskæringer. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i blandt andet de udenlandsrejser, som lokalpolitikerne de seneste 5 år har foretaget på skatteydernes regning.

Herunder også en studierejse, som en delegation på 31 fra den vestjyske kommune i juni 2016 foretog til Bruxelles.

 

Byrådsmedlemmer og embedsmænd med forkærlighed for asiatisk mad

Stort set alle kommunens lokalpolitikere, herunder Karsten Sørensen, deltog på den tre dages tur, hvilket vil sige 24 ud af 29 byrådsmedlemmer. Den store delegation var en afgørende forudsætning for, at skatteydernes regning løb op i 272.234,23 kroner.

Samtidig spillede det også ind, at det ikke var Ringkøbing-Skjern Kommune selv, der stod for en stor del af planlægningen. Den var i stedet lagt i hænderne på Central. Denmark.eu, der er Region Midtjyllands kontor i Bruxelles. Selv om et af dets hovedformål er sikring af EU-midler til regionens kommuner, sørgede det alligevel for udlæg til lokal transport, forplejning og hotelovernatninger for de vestjyske gæster, som betalte 107.813,12 kroner for hjælpen.

I det hele taget var servicen i top for byrådsmedlemmerne og de medrejsende embedsmænd, der blandt andet bænkede sig på la Manufacture. En tidligere fabrik, der kræser om sine gæster med asiatisk mad, hvilket langt fra var en billig oplevelse.

Således måtte Ringkøbing-Skjerns skatteydere af med 1.894 euro, svarende til lige under 15.000 kroner, for at embedsmændene og politikerne kunne få stillet sulten og tørsten.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*