Afsked med maner : Stevns Kommune holdt kæmpereception for afgående borgmester til 165.271 kroner

Del artiklen her:

Efter 20 år på posten, gik Stevns Kommunes borgmester Poul Arne Nielsen i 2013 på pension. Det blev fejret med en reception, hvor der ikke blev sparet på noget.

– Der vil være tale om nedskæringer af udgifterne, men om der er tale om nedskæringer af folks tilfredshed, det er en helt anden sag. Og det ser ikke ud til, at folk i Vejle har det dårligere end dem i Ballerup.

Sådan lød det blandt andet fra den liberale tænketank CEPOS’ forskningschef, Henrik Christoffersen, da han sensommeren 2013 overfor Jyllands-Posten fastslog, at der var store besparelser at hente i det kommunale Danmark. Ifølge CEPOS kunne en LO-familie i eksempelvis Stevns Kommune spare lige under 10.000 kroner om året over skatten, hvis den blev drevet lige så effektivt som den ellers skandaleramte Vejle Kommune.

Få måneder senere viste kommunen, hvorfor der er penge at spare i dens forvaltning. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de receptioner, som Stevns Kommune har afholdt de seneste år. Blandt andet i markeringen af, at kommunes mangeårige borgmester Poul Erik Nielsen gik på pension.

En festligholdelse for Venstre-manden, som fandt sted den 18. december 2013.

 

Bespisning af 500 receptionsgæster på kommunens regning

Ifølge de fremsendte dokumenter, løb de samlede udgifter inklusiv moms op i 165.271 kroner. En udgift der først og fremmest skyldes det store antal deltagere, der var inviteret til den afgående borgmesters reception.

I alt leverede cateringfirmaet Finderup’s, der har hjemme på Herfølge Stadion, mad til 500 gæster, således at kuvertprisen lå på 183,20 kroner. For mad og drikkevarer alene kostede det således de østsjællandske skatteydere inklusiv moms 114.500 kroner, at afholde Poul Arne Nielsens afskedsreception.

Samtidig spillede det også ind på den samlede pris, at kommunen fandt det nødvendig at entrere et eventfirma, som fik 31.137,50 kroner for opgaven. Oven i kom så udgifter til blomster, som blev leveret af det lokale firma Flowers by Ida, hvilket løb op i 11.650 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*