Forsyningsselskab kører med millionunderskud – men bruger 300.000 kroner på studietur til USA

Del artiklen her:

Inspiration findes bedst på den anden side af jordkloden. Det synes at være holdningen hos kommunale Fredericia Spildevand, som brugte en mindre formue på at studere spildevand i San Francisco.

– Jeg er lettet. Både over, at partiet har fået så god og stærk en kandiddat som Jacob. Og over, at åget er lettet fra mine skuldre. Jeg har stadig lyst til politik. Og jeg genopstiller også til byrådet.

Sådan lød det fra den socialdemokratiske lokalpolitiker i Fredericia Kommune, Lars Ejby Pedersen, da han i 2013 overfor Lokalavisen bekendtgjorde, at han alligevel ikke ville være sit partis borgmesterkandidat. Ønsket om at blive genvalgt til byrådet gik dog i opfyldelse for Lars Ejby Pedersen, der sideløbende med sine politiske og civile karrierer, også har fungeret som håndbolddommer på absolut topniveau. Således sidder han minimum frem til næste kommunalvalg i Fredericia Byråd, hvor Ejby Pedersen også har sæde i blandt andet Kultur- og Idrætsudvalget.

Som en del af sit politiske arbejde, sidder Lars Ejby Pedersen sammen med andre byrådsmedlemmer, desuden i bestyrelsen for det kommunale ejede aktieselskab Fredericia Spildevand. En virksomhed som langt fra alene holder sig til Trekantsområdet, da det også gerne rejser på studieture til udlandet.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i dets rejseaktiviteter de 5 seneste år.

 

Klassisk New York-programpunkter før afrejse til San Francisco

Herunder også i en studietur, som Lars Ejby Pedersen i sin egenskab af bestyrelsesformand for Fredericia Spildevand sammen med bestyrelseskollegaer og ledende medarbejdere, tog på mellem den 25. – 31. maj 2015. Destinationerne var New York og San Francisco, hvilket ifølge de udleverede bilag i alt kostede skatteyderne 303.209 kroner.

I New York stod et besøg hos danske Bjarke Ingels tegnestue på menuen, hvilket er helt klassisk for kommunalpolitikere og embedsmænd, når de lægger vejen forbi New York. Anført af Lars Ejby Pedersen gik turen herefter videre, for i San Francisco først og fremmest at opleve East Bay Municipal Utility District samt dets spildevandsanlæg i Oakland. Et firma der blandt andet på sin hjemmeside oplyser, at det mener at have løst en række mysterier om toiletvand.

Den store udgift til USA-rejsen blev afholdt på trods af, at Fredericia Spildevand langt fra har været nogen guldrandet investering for skatteyderne. Således har det kommunalt ejede aktieselskab givet underskud i 3 ud af de 5 seneste år, hvilket også var tilfældet i 2015 – hvor minuset lød på 4.715.000 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*