Er for længst tilbage i sin virksomhed : Søren Papes afløser scorer alligevel kæmpe eftervederlag

Billede : Wikicommons
Del artiklen her:

Selv om Torsten Nielsen måtte forlade posten som borgmester ved valget i november, kommer han bestemt ikke til at lide nogen nød. Kommunen har nemlig i forbindelse med nytåret udbetalt et større eftervederlag på trods af, at den konservative politiker er tilbage i sit ejendomsmæglerfirma.

Torsten Nielsen Viborg Kommune

– Følelsen er god, men det er ligesom at starte på et nyt job. Jeg tror, at vi har tæt på 40 ejendomme til salg, og der er ingen af dem, jeg har været inde og se endnu. Så det er bare at starte fra en ende af. Vi har tilrettelagt en tur rundt og se på alt, hvad vi har til salg, så regner jeg med, at det hurtigt kommer ind under huden igen.

Sådan lød det tidligere på måneden fra Torsten Nielsen, da han overfor TV Midtvest fortalte om comebacket som ejendomsmægler. Det efter at have fungeret som borgmester i Viborg Kommune fra 2014 og frem til efterårets kommunalvalg, hvor den konservative byrådspolitiker måtte se sig slået af den tidligere håndboldtræner Ulrik Wilbek, som er ny førstemand i domkirkebyen. Posten som borgmester var én, Torsten Nielsen overtog i forbindelse med, at forgængeren og partifællen forfulgte en landspolitisk karriere.

Læs også : Viborgs alternative rejse til Sverige : Chartrede privatfly for at komme til Luleå

Men Torsten Nielsen har dog ikke helt tomhændet forladt posten som borgmester, for han er nemlig blandt de politikere, som har opnået et vederlag. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Viborg Kommune.

Udtalelse fra Viborg Kommune om eftervederlag til Torsten Nielsen

 

Har tidligere krævet økonomisk mådehold

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, drejer det sig om 561.773,50 kroner. Et beløb der kom til udbetaling i forbindelse med nytåret, hvor også Torsten Nielsens periode som borgmester udløb. Fra dette tidspunkt vendte han tilbage til sin ejendomsmæglerforretning beliggende i Stoholm, hvor der er fire ansatte. Ud over indehaveren Torsten Nielsen selv, også en anden ejendomsmægler, en sælger og en elev.

Læs også : Skærer ned på de ældre – men bruger 50.000 kroner på en bjergbestiger

Udbetalingen til Torsten Nielsen må samtidig anses for iøjnefaldende, fordi han tidligere har været fortaler for, at Viborg Kommune var nødsaget til at foretage en række besparelser på eksempelvis det sociale område. Således lød det blandt andet fra Torsten Nielsen, da han overfor MJA.dk i midten af januar 2016, udtalte sig om Viborg Kommunes 2017-budget :

– Vi er som politikere reduceret til kassemestre med ekspertide ud i nedskæringer, siger han og vender blikket mod besparelserne. Der er områder, hvor vi har været for flinke som eksempelvis socialområdet, men også her bliver tommelskruerne sat på. Og selv om jeg gerne ville sige det modsatte, kan jeg ikke afvise, at de store besparelser vil medføre serviceforringelser.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*