Rockglad borgmester fester på skatteydernes regning – og forgylder millionærer med kæmpe bonusser

Del artiklen her:

Det er ikke kun når 80er ikoner lægger vejen forbi, at Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær er rundhåndet med skatteydernes penge. Det samme er tilfældet, når der skal uddeles bonusser til de nærmeste medarbejdere.

Benedikte Kiær

Troels Lund Poulsen, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og sangerne Morten Remar og Maria Montell. Det var blot nogle af de gæster, som sommeren 2017 fik betalt en koncertoplevelse med 80er- og 90erstjernen Bryan Adams af Helsingør Kommune. Skatteyderne betalte i alt for, at 83 kunne komme til koncerten, hvor byens konservative borgmester, Benedikte Kiær, var den glade giver. Det vel og mærke til en koncert, som betalende gæster ikke gav den nødvendige opmærksomhed, for at give overskud.

Læs også : Borgmester tog manden, kollegaerne og vennerne med til Bryan Adams – på skatteydernes regning

Men det er ikke kun ved festlige lejligheder, at Benedikte Kiær må anses for at være rundhåndet med skatteydernes midler. Det samme er også tilfældet, når i forvejen højt lønnede embedsmænd skal have et ekstra tilskud til lønkontoen.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Helsingør Kommune.

Helsingør Kommunes opgørelser over lønninger og engangsvederlag til direktionen i 2017

 

Kommunaldirektør over usynlig grænse for kommunale embedsmænd

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var det i 2017 en særdeles indbringende forretning at være embedsmand i Helsingør Kommune. Således tjente toppen ikke kun langt over millionen, men flere af de mest vellønnede embedsmænd, sikrede sig der ud over også iøjnefaldende bonusser.

Læs også : Fri bar for 114 deltagere : Kommunale forsyningsfolk brændte halv million af på todages konference

Det drejede sig eksempelvis om direktøren for Borgerservice, IT og digitalisering samt Center for By, Land og Vand. I 2017 lød direktørens samlede indtjening inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 1.516.924 kroner, hvortil kom et såkaldt engangsvederlag på 125.000 kroner.

Læs også : Alternative studieture : Kommunalpolitikere i kø til legendarisk skotsk tatoo

Samtidig må det også anses for iøjnefaldende, at Helsingør Kommunes kommunaldirektør er blandt de få bureaukrater, der i 2017 tjente over 2.000.000 kroner. Hendes samlede lønseddel inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger endte nemlig med at stå skatteyderne i 2.060.721 kroner.

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Klart der ikke er råd til samfundets ressourcesvage, når de stærkeste rager til sig. Der tegner sig et billede af et økonomisk perverteret samfund gennemsyret af korruption, når man følger Journalistas løbende afdækninger.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*