Nationalmuseets direktør fik kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – men fortsætter alligevel i vellønnet job uden det blev slået op

Del artiklen her:

Når man modtager flere hundrede tusinde kroner i fratrædelsesgodtgørelse og en afløser er blevet fundet, skulle man umiddelbart tro, at ansættelsesforholdet var afsluttet. Men sådan forholder det sig langt fra, når det drejer sig om Nationalmuseet.

Nationalmuseet

– Mit mål er at udbygge museets faglige tyngde og frigive dets kreative energi, så det bliver et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende.

På blandt andet denne måde fremlagde Rane Willerslev sine ambitioner, da han foråret 2017 blev præsenteret som ny direktør for Nationalmuseet. Det via en pressemeddelelse hvor han samtidig slog fast, at ønsket var at udfordre etablerede sandheder.

Læs også : Nationalmuseet forgyldte pensionsmoden direktør – og har også sikret efterfølgeren et gyldent håndtryk

Rane Willerslev erstattede på posten som direktør for Per Kristian Madsen, der i årrække havde stået i spidsen for museet. Eftersom Per Kristian Madsen er af årgang 1954 skulle man umiddelbart tro, at han i forbindelse med ansættelsen af Rane Willerslev, ville lade sig pensionere fra Nationalmuseet. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Nationalmuseet, har det langt fra været tilfældet.

Ud over at sikre sig en markant fratrædelsesgodtgørelse, har han nemlig også sikret sig et ganske vellønnet job hos selv samme arbejdsgiver.

Lønforhold for Nationalmuseets ledelse i 2017

 

Tidligere direktør ansat uden jobopslag

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, startede Per Kristian Madsen i forbindelse med sin afsked som direktør, nemlig i et andet job hos museet. Det i form af stillingen som museumsinspektør, hvilket dog ikke skete efter at stillingen blev slået op.

Læs også : Nationalmuseet brændte kvart million af på ubrugeligt logo

I stedet oplyser Nationalmuseet i en email til Journalista.dk, at Per Kristian Madsens nye stilling ikke var én, som andre kunne byde ind på :

– Per Kristian Madsen havde en tilbagegangsstilling, hvorfor stillingen som museumsinspektør blev besat uden opslag og uden nedsættelse af et ansættelsesudvalg.

Den såkaldte tilbagegangsstilling giver ifølge Nationalmuseet en årsløn på 652.818 kroner, hvis der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Læs også : Nationalmuseet konkurrerer med private virksomheder : Bruger formuer på søgemaskineoptimering til reklame for knap til besøgende der keder sig

Et beløb der skal ses i sammenhæng med, at Per Kristian Madsen i 2017 blev tildelt en fratrædelsesgodtgørelse på 407.409 kroner, da han forlod stillingen som direktør for sin nuværende arbejdsplads.

Oplysninger om Per Kristian Madsens aflønning og ansættelsesforhold

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*