Nationalmuseet forgyldte pensionsmoden direktør – og har også sikret efterfølgeren et gyldent håndtryk

Pressefoto - Rune Clausen
Del artiklen her:

Da Nationalmuseets direktør gik på pension i 2017, skete det ikke tomhændet. Det på trods af, at han igennem en årrække ellers havde tjent på den meget gode side af millionen.

Nationalmuseet

– Mit mål er at udbygge museets faglige tyngde og frigive dets kreative energi, så det bliver et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende. Ved at sprænge faglige rammer indenfor forskning, bevaring og formidling skal museet afdække nye historiske mysterier, udforske menneskets kulturelle mangfoldighed og udfordre etablerede sandheder.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som Nationalmuseet udsendte foråret 2017 i forbindelse med, at man havde ansat en ny direktør. Det i skikkelse af Rane Willerslev, dersamtidig blev givet lejlighed til at fortælle, at han anser Nationalmuseet for hele Danmarks førende kulturhistoriske museum.

Læs også : Nytår med et brag hos kommunal topembedsmænd med milliongage : Får kæmpe bonus for at fortsætte i sit eget job

Omvendt fandt hverken Rane Willerslev eller hans arbejdsgiver anledning til at fortælle, hvordan ansættelsesforholdene er for topfolkene hos Nationalmuseet. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos museet.

Oversigt over lønninger mv. til direktører hos Nationalmuseet i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*