Bureaukrat fik løn fra kommune og fængsel – samtidig : Scorede 2.475.080 kroner i 2017

Del artiklen her:

For nogle kan det være en meget negativ oplevelse at komme i fængsel. Men sådan var det langt fra for en højtstående kommunal embedsmænd, da hun skiftede arbejdsplads for i stedet at blive chef hos Krimialforsorgen.

Varde Kommune Kriminalforsorgen Anette Bækgaard Jakobsen

– Jeg har været utrolig glad for at være i Varde Kommune, og nu skal jeg noget andet.

Sådan lød det fra Anette Bækgaard Jakobsen, da hun i slutningen af oktober 2016 udtalte sig til Jyske Vestkysten i forbindelse med, at hun forlod jobbet som den vestjyske kommunes direktør for social, sundhed og beskæftigelse, hvilket ifølge avisen skete efter gensidig forståelse mellem embedsmanden og kommunen. Det efter at hun var tiltrådt i 2015, og således kun havde været en del af Varde Kommunes direktion i mindre end to år. Kun et par måneder efter kunne samme avis offentliggøre, at Anette Bækgaard Jakobsen havde fået et nyt job, da hun skulle være en del af ledelsen af Horsens Statsfængsel.

Læs også : Kommune brugte 644.000 kroner på konsulenter – som målgruppen ignorerede

Jyske Vestkysten fandt dog ikke anledning til at efterprøve, hvad denne manøvre ville komme til at koste skatteyderne. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har indhentet fra både Varde Kommune og Kriminalforsorgen, som Horsens Statsfængsel hører under.

Varde Kommunes oversigt over udbetalinger i 2017 til direktionen

 

Varde Kommune glemte at modregne for andre indkomster i 2017

Aktindsigterne fastslår at selv om Anette Bækgaard Jakobsen oplyste om sin afgag fra Varde Kommune i oktober 2016, blev den først i lønmæssig sammenhæng effektueret i begyndelsen af 2017.

Læs også : Kommune skærer ned på plejehjem og hjemmeplejen – men bruger millioner på spillefilm

Det gjorde at hun på den måde fik ekstra løn med sig, ligesom det også var dette år, at hendes fratrædelsesgodtgørelse kom til udbetaling. På trods af udtalelserne til Jyske Vestkysten, syntes der dog langt fra at være tale om en aftale, hvor Varde Kommune og Anette Bækgaard Jakobsen forlod hinanden efter gensidig overenskomst. Det skyldes en samlet indtjening i 2017 fra Varde Kommune for Anette Bækgaard Jakobsen, der lød på 1.549.743 kroner – hvilket indikrer en helt eller delvis afskedigelse, da kommunale topfolk i denne situation normalt modtager 12 måneders løn plus almindeligt opsigelsesvarsel.

Læs også : Cirkus Arena krævede helsidesannoncer og radioreklamer betalt af Varde Kommune

Den indgåede aftale indgået mellem Varde Kommune og Anette Bækgaard Jakobsen, indeholdt dog tilsyneladende ikke et krav om, at hun skulle modregne andre lønindkomster, hun måtte opnå i løbet af 2017. Derfor kunne embedsmanden inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger også sætte de 925.337 kroner ind på kontoen, som hun tjente hos Kriminalforsorgen.

Dermed nåede hun i 2017 op på en samlet indtjening på 2.475.080 kroner.

Kriminalforsorgens oplysninger om lønudbetalinger i 2017

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hendes nye kontor i Horsens Statsfængsel, burde kun have et dørhåndtag – på ydersiden.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*