Kommune skærer ned på plejehjem og hjemmeplejen – men bruger millioner på spillefilm

Del artiklen her:

I Varde Kommune måtte skatteyderne finde den store store pung frem, da kommunen skulle brandes gennem en film. Omvendt er der ikke længere råd til, at kommunens syge og gamle kan få den service, de tidligere modtog.

– Det er en serviceforringelse. Det kan man ikke løbe fra.

Sådan lød det fra Thyge Nielsen, da lokalpolitikeren fra Varde Kommune overfor Jyske Vestkysten sidste forår skulle forklare om de nedskæringer, som ville ramme plejesektoren i det vestjyske kommune. Overfor avisen slog den daværende udvalgsformand for kommunens social- og sundhedsudvalg fast, at man blandt andet så sig nødsaget til at skære ned på udgifterne til plejehjemsbeboerne. På samme måde som kommunekassen også fattedes penge i forhold til, når det kom til antallet af nattevagter blandt plejepersonalet, hvilket man derfor så sig nødsaget til at skære ned på.

Læs også : Kommune betalte 125.000 kroner til luftballon der ikke kan lette – med forkert hjemmesideadresse

Men når det handler om at brande kommunen, synes der ikke at være nogle smalle steder i Varde. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de udgifter, som kommunen har afholdt til filmen Under Sandet.

Faktura fra Nordisk Film til Varde Kommune i forbindelse med filmen Under Sandet

 

Kommune købte filmens kulisser

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk kostede det i alt skatteborgerne i Varde Kommune 1.500.000 kroner, for at den kunne være en del af filmen, der var instrueret af manuskriptforfatteren Martin Pieter Zandvliet og havde Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard og Laura Bro i de bærende roller.

Læs også : Skærer på de svageste hjemme – donerer penge til velgørenhed i Skotland efter tattoo-rejse

Filmen om minerydning efter 2. verdenskrig fik premiere i begyndelsen af december 2015, men allerede næsten halvandet år inden, havde Varde Kommune for første gang haft den store pung fremme. Dette da den første rate til filmen skulle betales, hvor regningen inklusiv moms lød på 750.000 kroner. Efteråret 2015 fremsendte Nordisk Film, der stod for produktionen af Under Sandet, endnu en regning på 750.000 kroner, hvilket dækkede over en underskudsgaranti. Hvilket var nødvendiggjort af, at filmen i sidste ende solgte 32.000 biografbilletter.

Læs også : Kommune brugte 644.000 kroner på konsulenter – som målgruppen ignorerede

Derved var udgifterne til filmen dog ikke slut for indbyggerne i Varde Kommune, for de måtte også holde for, da et lokalt museum indkøbte filmens kulisser. Det for at bruge dem til en udstilling om, hvordan minerydning foregik efter 2. verdenskrig.

Udbetaling af underskudsgaranti fra Varde Kommune til Nordisk Film for filmen Under Sandet

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*