Skærer på de svageste hjemme – donerer penge til velgørenhed i Skotland efter tattoo-rejse

Del artiklen her:

I Varde Kommune skærer de ned. Men når kommunalpolitikerne er på dyre udenlandsrejser, finder man gerne checkhæftet frem, for på skatteydernes regning at støtte andre landes svage borgere.

– Vi ser vores lokale erhvervsliv som en forudsætning for, at vi kan levere en god service til vores borgere, og derfor giver det bedst mening at opretholde vores indsats på det område, så vi fortsat har en sund motor, der også fremadrettet kan os vind i ryggen.

Sådan lød det fra kommunaldirektør Erik Buhl, da han efteråret 2014 i en pressemeddelelse lagde op til omfattende besparelser i Varde Kommune. Ifølge kommunens øverst placerede embedsmand, var det i perioden frem til 2019 nødvendigt at finde besparelser for omkring 40 millioner, hvilket blandt andet ville ramme kommunens kontanthjælpsmodtagere.

Mens der er smalhals hjemme i Varde, er der anderledes rundhåndethed at finde under studierejser i udlandet for den lille vestjyske kommunes politikere og embedsmænd. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de studierejser, som Varde Kommune har afholdt de seneste år.

Herunder i en rejse, som mellem den 16. og 19. august 2015 gik til Skotland.

 

Donationer under tur med besøg på whisky-destilleri og tattoo

Ifølge de fremsendte bilag, kostede turen i sig selv skatteyderne 121.392,61 kroner. Med på turen til Skotland var 12 lokalpolitikere og embedsmænd, der blandt andet fik tiden til at gå med at opleve det legendariske tattoo i Edinburgh, ligesom det også blev til et besøg på et whisky-destilleri.

Den faglige del af programmet for delegationen, der blev anført af Venstre-mændene Thyge Nielsen og Niels Haahr Larsen og socialdemokraten Søren Laulund, inkluderede blandt andet et besøg hos den lokale alzheimersforening, ligesom Vardes delegation også lagde vejen forbi Camphill House. En organisation med en række afdelinger i England og Skotland, hvor fokus er på at hjælpe socialt udsatte med blandt andet mentale problemer.

Næsten en måned efter hjemkomsten til Varde, stod besøgene hos de to organisationer tydeligvis stadigt stærkt i hukommelsen hos Vardes politikere og embedsmænd. Så stærkt at de den 15. september overførte donationer på først 1.000 engelske pund til Alzheirmersforningen i Skotland, mens Camphill House modtog 6.000 kroner.

I alt svarer det til, at de to organisationer blev støttet med lige over 16.000 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*