Jens Kramer Mikkelsen ikke alene : Embedsmænd scorer millioner af kroner i kommunalt havneprojekt

Del artiklen her:

I går kunne vi på Journalista.dk afslører, at Jens Kramer Mikkelsen i 2017 tjente over 2.600.000 kroner som ansat i det kommunale By & Havn. Men han er dog langt fra den eneste, hvis lønforhold fremstår særdeles iøjnefaldende hos By & Havn.

Jens Kramer Mikkelsen Rikke Enderlein By & Havn

– Oplysninger om lønforhold er personlige, så derfor vil vi ikke fremsende dem.

Sådan har det igen og igen lydt fra By & Havn i forbindelse med, at det kommunale havneprojekt finansieret af Københavns Kommune i første omgang nægtede at udlevere oplysninger om, hvad de københavnske skatteydere hver måned tvinges til at betale embedsmændene i løn.

En uretmæssig tilbageholdenhed der formentlig skal ses i lyset af, at de københavnske skatteydere måned efter måned pålægges at betale store lønninger til embedsmændene hos By & Havn. Et udviklingsselskab finansieret af de københavnske skatteydere, som ud over markante lønninger også er kendte for at være rundhåndet, når turen går til sydens sol.

Læs også : Kramer Mikkelsen fortsætter forbrugsfesten under sydens sol : Bruger halv million på messe i Frankrig – med minimal effekt

På samme måde som Journalista.dk også tidligere har afdækket, at selskabet ledet af den tidligere socialdemokratiske overborgmester i København, Jens Kramer Mikkelsen, har været særdeles gode værter, når medlemmer af Kongehuset har lagt vejen forbi under nærmest private former.

Oversigt over lønninger udbetalt i 2017 til ledende medarbejdere hos By & Havn

 

Selv sekretariatschef med løn på langt over millionen

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var Jens Kramer Mikkelsen langt fra den eneste embedsmand, der havde en særdeles fornuftig indtjening i 2017. Det drejede sig eksempelvis også om hans næstkommenderende Michael Soetmann, der har rang af Udviklings- og salgsdirektør.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen står til gigantisk fratrædelsesgodtgørelse på mange millioner kroner – men du må ikke vide hvor stor

Hans månedlige grundløn udgjorde i 2017 136.165 kroner, hvortil tilsyneladende kom en arbejdsgiverbetalt pensionsindbetaling på 15%. Svarende til at Michael Soetmann i 2017 havde en samlet indtjening på 1.879.076 kroner. Hertil kom en ikke nærmere defineret bonus på 175.000 kroner, så Michael Soetmann på den måde opnåede en lønseddel for 2017 på 2.054.076 kroner. Eller hvad der eksempelvis er langt over, hvad Danmarks statsminister opnåede dette år, da Lars Løkke Rasmussens indtjening lå på 1.482.457 kroner.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen brugte de hjemløses penge på ferietur til Australien – og scorer årsløn på 2.304.000 skatteyderkroner

Udbetalingerne hos det skatteyderfinansierede By & Havn er også markante, når det handler om aflønningen af embedsmændene lige under topniveau. Således havde Rikke Enderlein, Sekretariats- & Udviklingschef, i 2017 en månedlig grundløn på i runde tal 80.000 kroner svarende til, at hun dette år kunne sætte 960.000 kroner ind på lønkontoen. Hertil kommer så ifølge de fremsendte bilag arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 15% samt en bonus på 30.000 kroner svarende til, at Rikke Enderlein i 2017 havde en samlet indtjening på i størrelsesordenen 1.134.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*