Prins Joachim og Prinsesse Marie til hemmeligstemplet frådsemiddag

Del artiklen her:

By & Havn så stort på beløbsgrænserne, da Prins Joachim og Prinsesse Marie blev budt på frokost. Det selv om organisationen ledet af Jens Kramer Mikkelsen, aldrig har haft et offentligt arrangement med de to kongelige.

– Det er enormt vigtigt, at man har et sted at mødes og skabe netværk, når man er ‘nybygger’. Det så vi, da biblioteket åbnede i Ørestad og fungerede som en magnet.

På den måde præsenterede By & Havns udviklingschef, Rikke Faaborg Jarmer, i 2014 overfor Politiken, hvordan det offentlige ejede selskab fokuserede på de sociale sider i forbindelse med et nybyggeri på Københavns Nordhavn.

Det har dog ikke kun været i forbindelse med nybyggerier, at By & Havn har brugt kræfter på de bløde værdier. Det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har opnået i forbruget for organisationen, som for 95%’s vedkommende er ejet af Københavns Kommune – mens de resterende 5% tilhører staten.

En ejerform der gør, at organisationen skal følge samme type regler, som gælder indenfor den offentlige sektor. Det vil eksempelvis sige tommelfingerreglen om en pris på maksimalt 1.000 kroner per kuvert, når der afholdes repræsentative middage og frokoster.

 

Kok hyret til privat skatteyderbetalt kom-sammen

Et krav By & Havn ikke overholdt i forbindelse med den kongelige frokost oktober 2011, hvor de tilsyneladende 7 deltagere i alt spiste og drak for 7.657,50 kroner – eller hvad der svarer til en kuvertpris på 1.093,92 kroner.

Måske ikke den største overskridelse af den normale beløbsgrænse, men det er årsagen hertil, som må anses for markant. Den skyldtes nemlig udgiften på 1.937,50 kroner til en kok, som By & Havn hyrede ind til lejligheden hos Restaurant Lumskebugten, som leverede maden.

Frokosten blev nemlig ikke afholdt i restauranten, men i stedet på By & Havns domicil på Nordre Toldbod i København K.

vad årsagen til at frokosten blev afholdt på Nordre Toldbod, har By & Havn ikke ønsket at oplyse. Det på trods af at det ellers er et almindeligt krav, at formål sammen med deltagerlister skal udleveres i forbindelse med repræsentationsudgifter.

By & Havn har overfor Journalista.dk kun villet fortælle, at der blev afholdt en frokost – og at de kongelige var blandt deltagerne. En frokost som ifølge By & Havns kommunikationsmedarbejder, havde til formål at opdatere Prins Joachim og Prinsesse Marie om ”selskabets aktiviteter”.

Oplysningerne om formål og deltagerliste må ellers anses for relevante, da Kongehusets officielle kalender ikke angiver, at Prins Joachim og Prinsesse Marie skulle have deltaget i arrangementer hos By & Havn.

Således synes der er at være tale om en privat sammenkomst mellem en offentligt finansieret organisation, ledet af den tidligere socialdemokratiske overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, og medlemmer af Kongehuset, hvilket blev betalt over skatten.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*