Frådsedirektør fejret med reception til over 150.000 kroner

Del artiklen her:

Han var en særdeles dyr oplevelse for skatteborgerne. Alligevel fejrede Vejle Kommune sin tekniske direktør med en kæmpe reception, da han gik på pension.

– Jeg er fyldt 65, så det må være på tide at sige stop. Der er stadig mange spændende projekter, som jeg godt ville være med til – men det vil der blive ved med at være.

Sådan lød det fra Vejle Kommunes mangeårige tekniske direktør. Erik Dahl-Rasmussen, da han foråret 2013 overfor Vejle Amts Folkeblad offentliggjorde, at han stod foran pensionering. Begivenheden blev fejret ved en storstilet reception i begyndelsen af oktober 2013, hvor regningen blev sendt videre til de vejlensiske skatteydere.

Journalista.dk har opnået aktindsigt i udgifterne til receptionen, som blev afholdt i Vejles Lido-biograf. Bedømt på de udleverede bilag var der ikke kun tale om en festlig, men bestemt også en dyr oplevelse for kommunekassen.

Den blev drænet for lige over 150.000 kroner, så politikere, kollegaer, venner, bekendte og den lokale presse på en behørig måde kunne sige farvel til Erik Dahl Rasmussen.

 

Omfattende annoncering for afskedsreception

Beløbet gjorde det muligt at dække op til 400 gæster i Lido-biografen, som fik maden leveret fra biografens Cafe Lido. En udgift inklusiv moms på 79.200 kroner, hvilket var klart den største post på cafeens faktura. Samtidig blev der leveret 114 flasker vin, som kunne skylles ned med 65 øl – hvilket samlet løb op i 112.577,50 kroner.

For at sikre at de 400 bestilte kuverter ikke stod urørte hen, indrykkede Vejle Kommune en række annoncer på Jyske Mediers forskellige platforme. En annoncering der var en god forretning for først og fremmest Vejle Amts Folkeblad, som sikrede sig hovedparten af de lidt over 20.000 kroner, som kommunens betalte for annoncerne.

Det sammen med indkøb hos Kvickly og et printcenter gjorde, at skatteyderne i alt måtte betale 153.120,82 kroner for at hylde en afgående direktør, som op til sin pensionering foretog to markante julegaveindkøb. Først Tommy Hilfiger-kufferter til 364.750 kroner, og siden steak-sæt for 365.700 kroner.

Indkøbene af steak-sæt overgik klart det behov, som Vejle Kommune havde. I alt blev der indkøbt

207 sæt mere, end hvad der var aftagere til blandt kommunens medarbejdere. Efterfølgende var meningen at restpartiet skulle uddeles af Erik Dahl-Rasmussen, når han fx deltog i receptioner på vegne af sin arbejdsgiver.

Alligevel købte den mangeårige tekniske direktør efterfølgende på kommunens regning mange flasker vin, som i stedet blev brugt til repræsentative opgaver. Derfor havde Vejle Kommune i februar 2016 stadig mange steak-sæt på lager, hvor de efterhånden har ligget i 5 år.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*