Receptioner, hotelophold, festmiddag og busser i rutefart : Regionsråd fejrede sig selv – og hinanden – for 200.000 kroner

Del artiklen her:

Når én valgperiode slutter og en anden starter, er det også startskuddet til en lang række festligheder for politikere og ledende embedsmænd. Sådan var det også efter det seneste regionsrådsvalg, hvor skatteyderne måtte finde den store pung frem, for at fejre regionspolitikerne hos Region Sjælland.

Region Sjælland

– Du er jo rundet af en af de meget solide søljer i det danske samfund; højskolebevægelse, landbruget og Venstre. Der er to bevægelser, som virkelig har flyttet samfundet, den bevægelse du tilhører og den bevægelse, jeg tilhører – arbejderbevægelsen.

På blandt andet denne måde, tog Jan Hendeliowitz, socialdemokratisk medlem af regionsrådet for Region Sjælland, ifølge SN afsked med Jens Stenbæk, da Venstremanden i forbindelse med sidste års lokalvalg forlod posten som regionsrådsformand i Region Sjælland. Det i forbindelse med den reception, der markerede at Jens Stenbæk overleverede formandsposten for Region Sjælland til socialdemokraten Heino Knudsen.

Læs også : 120 flasker vin og dyre gaver : Regionsråd fejrede sig selv for 100.000 kroner

Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk viser, så var receptionen til ære for Jens Stenbæk langt fra den seneste store udgiftspost, som skatteyderne måtte betale i forbindelse med efterårets regionsrådsvalg.

For de måtte nemlig også finde pungen op af lommen, da hele det afgående regionsråd skulle fejre sig selv og hinanden.

Fakturaer og program i forbindelse med fejringer

 

Afhentet i busser for at blive kørt til hotel

En af de store udgiftsposter på den afskedsrunde som det afgåede regionsråd i Region Sjælland tog på, var receptionen for den afgående regionsrådsformand Jens Stenbæk, hvilket blev afholdt på regionsgården i Sorø. På trods af at Region Sjælland som et særsyn ikke afholdt recetioner af denne type på hoteller eller restauranter, blev det alligevel en noget pebret affærer for skatteyderne, som måtte betale 80.600 kroner for, at Vestremanden kunne sige farvel til politiske forbindelser samt venner og bekendte.

Læs også : Trængt regions politikere rejser for millioner

Det var dog intet at regne i forhold til det afslutningsarrangement, der blev afholdt på både et lokalt hotel og Kragerup Gods, der blandt andet er kendt for sin gastronomi. For hver af de 53 deltagere lød regningen på 1.932 kroner, hvilket ikke kun skyldtes de gastronomiske oplevelser på godset, men også at skatteyderne blev pålagt at betale for busturene frem og tilbage mellem det valgte hotel og godset.

Læs også : Dyr Japan-rejse brugt til turismeoplevelser hos Region Syddanmark

Af de fremsendte bilag fremgår samtidig, at der dog var en form for et fagligt program i forbindelse med regionsrådets afslutningsarrangement. Det i form af et besøg på et museum, hvilket løb op i 6.000 kroner.

Deltagerliste til afslutningsarrangement og eksempel på udgifter

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*