Dyr Japan-rejse brugt til turismeoplevelser hos Region Syddanmark

Del artiklen her:

Hjemme i regionsrådet er han fortaler for en stram økonomi. Men sådan forholder det sig ikke, når Poul-Erik Svendsen tager på studieture sammen med Region Syddanmark – med tid til private oplevelser.

– Derfor er vi nødt til at se på, om vi kan lægge afdelinger sammen og se på, om der er matrikler med behandlingsfunktioner, som kan placeres andre steder i regionen.

Så klar lød beskeden fra Poul-Erik Svendsen, da den socialdemokratiske næstformand for Region Syddanmark overfor Fyens i oktober forklarede, hvordan et økonomisk hul på cirka 200 millioner kroner skal lukkes de kommende år. Det er blandt andet er opstået, fordi politikere som netop Poul-Erik Svendsen i dén grad har rejst udenlands. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i Region Syddanmarks rejsekonto for politikere og medrejsende embedsmænd i perioden mellem 2010 og 2015.

Blandt de mest iøjnefaldende rejser, er studieturen til Japan i 2014. Her løb omkostningerne i sig selv op i 338.628,78 kr., hvoraf de 200.000 kroner blev betalt til Teknologisk Institut. Derved udliciterede regionen en række praktiske gøremål, ligesom den også kunne trække på instituttets ekspertise under studieturen.

 

Brugte muligheden til private overnatninger

For Poul-Erik Svendsen var 2014-turen til Japan, dog langt fra alene arbejdsrelateret. Af aktindsigten for rejsens udgifter fremgår, at han tog langt flere overnatninger i Tokyo end dem, som ellers var planlagt af Region Syddanmark. Det skete sammen med Michael Hemmingsen, der i sin egenskab af daværende direktør for Region Syddanmark også var med i Japan. Hemmingsen er i dag ansat i Københavns Kommune, hvis økonomiforvaltning han er direktør for.

I alt blev det til 5 overnatninger for de to i Tokyo, som af embedsmænd hos Region Syddanmark blev anset for værende private. Derfor blev de også præsenteret for en regning på 2.300 kroner for det forlængede ophold i den japanske hovedstad, som ikke havde forbindelse til den officielle rejse.

Til gengæld synes hverken Poul-Erik Svendsen eller Michael Hemmingsen afkrævet andre ekstra betalinger for, at de på den måde kunne kombinere arbejde og fritid.

Således må det alt andet lige anses for billige turistoplevelser, som politikeren og embedsmanden fik i Solens Rige i 2014.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*