Syddanmarks rejsedronning : 5 studieture alene i 2015

Del artiklen her:

Mette Bossen Linnet er måske ikke et regionsrådsmedlem, som trækker overskrifter i Region Syddanmark. Men når muligheden byder sig for en studietur, står hun i dén grad i forreste række.

– Jeg synes, det er spændende at have fingeren på pulsen, og jeg kan godt lide at være med til at gøre en forskel. Sådan har jeg haft det, lige siden jeg kom i skolens elevråd.

På blandt andet denne måde, præsenteres Mette Bossen Linnet på Region Syddanmarks hjemmeside. Her fortæller politikeren også, at hendes unge alder kan være en fordel i det politiske arbejde :

– Som det yngste regionsrådsmedlem tror jeg, at jeg kan se nogle andre problemstillinger og muligheder, end de noget ældre politikere kan.

Hvad den 22-årige Venstre-politiker dog ikke fortæller er, at hun tilsyneladende har et udtalt behov for at deltage på en række skatteyderbetalte studierejser, for at kunne se andre muligheder end sine ældre kollegaer. Det viser aktindsigter Journalista.dk har fået i de rejser, som Region Syddanmarks politikere med medfølgende embedsmænd har foretaget i årene 2010-2015.

I 2015 blev det til 5 studieture for Mette Bossen Linnet.

To gange til Holland på én måned

Der var kun gået få dage af 2015, før den første studietur meldte sig. Destinationen var Amsterdam, hvor Mette Bossen Linnet opholdt sig sammen med politiske kollegaer og medrejsende embedsmænd. Det skete mellem den 6. og 8. januar, hvilket kostede skatteyderne 162.097,04 kroner.

Januar 2015 var dog ikke afsluttet, før VU-eren igen var på vej til Holland med Region Syddanmark. Denne gang til Eindhoven, hvor besøget varede én enkelt dag fra den 28. til 29. Det korte ophold kunne dog ikke umiddelbart aflæses på regningen, som løb op i lige over 100.000 skatteyderkroner. Omkring påsketid gik turen for Bossen Linnet til København og Sverige, ligesom hovedstadsområdet igen var målet i slutningen af september.

Årets sidste studietur for den nyvalgte regionspolitiker, havde i forbindelse med efterårsferien Trieste i Italien som destination. Selv om rejsen blev afsluttet for over 3 måneder siden, har Region Syddanmark endnu ikke været i stand til at fremsende et afsluttet regnskab for udgifterne hertil.

Derfor er det heller ikke muligt præcist at opstille, hvad Mette Bossen Linnet’s rejsefeber har kostet skatteyderne.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*