120 flasker vin og dyre gaver : Regionsråd fejrede sig selv for 100.000 kroner

Del artiklen her:

Der blev i dén grad dækket op til fest, da Region Nordjyllands politikere sagde farvel eller på gensyn til hinanden. Skatteyderne betalte ikke kun for god mad og vin, men også for dyre gaver.

– Det betyder, at vi står i en meget svær situation, hvor vi skal finde midler til den dyre medicin og andre udgifter inden for vores eksisterende budgetter.

På blandt andet denne måde præsenterede regionsformand Ulla Astman på Region Nordjyllands hjemmeside, en række af de nedskæringer, som de kommende år vil ramme først og fremmest det nordjyske sygehusvæsen. Ifølge socialdemokraten skulle der eksempelvis i 2016-budgettet skæres omkring 200 millioner på regionens sygehuse, hvilket blandt andet ville betyde en lang række afskedigelser.

Men det er dog ikke alle dele af Ulla Astmans forvaltning, som for alvor har mærket sparekniven. Det viser en række aktindsigter, som Journalista.dk blandt andet har opnået i Region Nordjyllands forbrug af repræsentationskontoen.

Herunder også i den festlige sammenkomst, som regionsmedlemmerne afholdt i forbindelse med udløbet af deres seneste valgperiode i 2013.

 

Dyre vaser til alle politikere

Ifølge de fremsendte bilag var det en våd aften, som det afgående regionsråd kunne fejre på skatteydernes regning. I alt blev der indkøbt 48 flasker 120 flasker vin, hvor Snoqualmie Merlot var favoritten, da der blev erhvervet 60 flasker af rødvinen. Samtidig blev der skyllet efter med 4 flaskser Baileys, ligesom gæsterne også satte 2 flasker cognac og en enkelt flaske Gul Grand Marnier til livs.

Mens indkøbene fra en lokal vinhandel i sig selv stod skatteyderne i 14.499,84 kroner, endte bespisningen i 57.000 kroner. Et af de festlige indslag under middagen var uddelingen af gaver til alle 41 medlemmer af regionsrådet, inklusiv dem der fortsatte efter valget i 2013. De blev alle belønnet med en såkaldt regionsvase, der kostede 750 kroner stykket. Da der blev indkøbt en ekstra, løb prisen for gaverne op i 31.500 kroner.

I alt måtte skatteyderne punge ud med 107.499.84 kroner, for at de nordjyske regionspolitikere kunne tage pænt afsked med hinanden. Prisen skyldtes også, at flere af dem blev indkvarteret på et hotel, så de ikke behøvede at køre hjem efter festlighederne.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*