Privatchauffør, luksushoteller og badestrande : Jobcenter brændte 186.764 kroner af på besøg i Vietnam

Del artiklen her:

Vietnamesere er blandt de absolut bedst integrerede udlændinge. Alligevel sendte Jobcentret i Vejle en delegation på fire til Vietnam, hvor de udsendte havde særdeles god tid til at boltre sig på berømt badestrand.

– Rådgivningen i Jobcenter Vejle er bemandet med professionelt personale, der har en bred viden om arbejdsmarkedsområdet. Hvis der er brug for decideret sagsbehandling i din situation, så starter vi sagen op i rådgivningen og guider dig videre til den relevante afdeling.

På blandt andet denne måde oplyser Vejles jobcenter på sin hjemmeside om servicen, som centret udfører for indbyggerne i den østjyske kommune. Her slås det samtidig fast, at man har en såkaldt åben rådgivning, hvor de vejlensiske borgere kan henvende sig alle torsdage mellem 13.30 og 16.30.

Anderledes lange åbningstider var der sommeren 2015, da jobcentret i perioden fra den 22. august til den 7. september sendte en delegation på fire til Vietnam. Aktindsigter opnået af Journalista.dk slår fast, at det langt fra blev en billig oplevelse for skatteyderne. Det for en studietur, hvis udtalte formål var at undersøge mulighederne for, at vietnamesere bosat i Vejle kunne vende tilbage til deres oprindelige hjemland.

Samtidig viser de udleverede bilag, at der var tale om en tur med et program, som gav rig mulighed for turistoplevelser i det eksotiske asiatiske land.

 

Dyr konsulent hyret ind til Asien-tur

Embedsmændene fra Jobcenter Vejle, var dog ikke alene på rejsen til Vietnam, da bilagene viser at der skete tilknytning af en ekstern konsulent. Det i form af en dansk-vietnameser, som fik 41.307 kroner for at hjælpe med gennemførslen, ligesom hun også fungerede som oversætter under opholdet.

Eksempelvis var det konsulenten der på vegne af Jobcenter Vejle indgik en aftale med en privatchauffør, som i de 15 dage vejlensernes besøg varede, stod klar til at køre embedsmændene standsmæssigt rundt i det folkerige land. Dog kunne han slappe af under delegationens besøg i Hue, der fandt sted weekenden den 29. og 30. august 2015. Det skyldtes at vejlenserne tog et nattog til byen ved Det Sydkinesiske Hav, hvorfor de overnattede ombord på toget.

Hue var indtil 1945 Vietnams hovedstad, hvorfor den rummer en lang række historiske paladser, som anses for blandt landets vigtigste turistattraktioner.

 

Luksushotel for skatteyderkroner ved verdensberømt bugt

Også placeret ved Det Sydkinesiske Hav er Nha Trang-bugten, som inkluderer nogle af Vietnams absolut bedste badestrande. De vejlensiske embedsmænd fandt hul i programmet til at besøge kystbyen, som desuden er kendt for sine overnatningsmuligheder, der fint kan måle sig med kendte badehoteller i Sydeuropa.

Et af dem er Muong Thanh Nha Trang Centre, som byder på spa, swimming pool og fitness-center. Hotellet udgjorde Jobcenter Vejles base under besøget i byen, hvorfra delegationen også kunne nyde udsigten over Nha Trang-bugten.

Den fremsendte program viser samtidig, at der var plads til en række andre turistagtige indslag på turen til Vietnam. Det skyldtes blandt andet et stort antal dage, der var afsat til at besøge vietnamesere, som tidligere havde boet i Danmark.

I alt stod Jobcenter Vejles besøg i Vietnam sensommeren 2015 skatteyderne i 186.764 kroner, eller hvad der svarer til 46.691 kroner for hver af de fire rejsende.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*