Festlig afslutning på kursusdag til 500.000 kroner – 900 glas champagne

Del artiklen her:

Kurser for kommunale skolefolk, behøver ikke at være hverken billige eller kedelige. Det fandt Helsingør Kommune ud af, da dyr endagskonference blev afsluttet med champagne til alle 900 deltagere.

– Selvom besparelser, nedskæringer og effektiviseringer også rammer Helsingør, er der et sted kommunen aldrig vil spare på eller effektivisere væk. Ligegyldigt hvilke krav vi måtte blive mødt med, så vil vi altid give plads til innovation.

Sådan lød det fra Helsingør Kommunes kommunaldirektør, Bjarne Pedersen, da han overfor DenOffentlige.dk, slog fast, at Helsingør Kommune ligesom resten af det kommunale Danmark skulle spare. Ifølge kommunaldirektøren betød det en benhård prioritering i forhold til, hvilke ydelser den konservativt ledede kommune skulle tilbyde sine borgere – og hvad der måtte skæres væk.

Nedskæringerne har dog ikke ramt de festligheder, der følger med store kursusdage afholdt i Helsingør Kommunes skoleforvaltning. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den nordsjællandske kommune.

 

Champagne som afrunding af forløbs første dag

Ifølge de fremsendte bilag, blev der fokuseret benhårdt på innovationen hos Helsingør Kommune, da der den 19. maj 2015 blev afholdt ”Boost kick off”. Under hashtagget #boosthelsingør deltog alt hvad der kunne krybe og gå indenfor Helsingør Kommunes skolevæsen, hvilket ville sige omkring 900 deltagere.

I hvert fald var det antallet af skolefolk, som firmaet INDEX Award efterfølgende kunne sende en faktura på til Helsingør Kommune på. For hver af deltagerne kunne det københavnske selskab sende en regning på 555,55 kroner, svarende til en samlet udgift på 499.995 kroner.

For det beløb fik Helsingør Kommune først og fremmest en række foredrag og indlæg, ligesom der også blev plads til at runde dagen af med en omgang champagne. Det til alle 900 deltagere, som på den måde kunne fejre igangsætningen af et længerevarende forløb, som blev varetaget af INDEX Award.

 

Fornuftig forretning at servicere kommuner

Kurser for pædagogisk personale er langt fra eneste opgave, som INDEX Award har løst for Helsingør Kommune. Således har man også leveret omfattende konsulentbistand til kommunens forvaltninger, hvor selskabet blandt andet har bistået i forhold til administration og ledelse. Ifølge de fremsendte bilag ydelser, som hver måned inklusiv moms har kostet 156.249,16 kroner.

Det senest offentliggjorte regnskab fra INDEX Award viser samtidig, er det langt fra nogen dårlig forretning at bistå offentlige organisationer som Helsingør Kommune. I regnskabsåret havde aktieselskabet en omsætning på 18.722.332 kroner, mens årets overskud blev på 1.098.158 kroner. Det blandt andet efter, at der var blevet udbetalt lønninger på lige under 9 millioner kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*