Kramer Mikkelsen fortsætter forbrugsfesten under sydens sol : Bruger halv million på messe i Frankrig – med minimal effekt

Del artiklen her:

MIPIM-messen i Frankrig er ikke kun stedet, hvor alverdens ejendomsprojekter præsenteres for potentielle investorer. Det er også stedet, hvor de danske skatteydere i dén grad må finde pungen frem, når det kommunale By & Havn tropper op.

By & Havn Jens Kramer Mikkelsen

– Standen er fin – om end et større blikfang er ønskværdigt. Generelt kan det i lighed med tidligere diskuteres, om der vil være fordele i at flytte standen til en mere tydelig placering og med øget profilering fx i form af modeller med henblik på at fange flere udefrakommende.

Sådan lyder en del af den evaluering, som By & Havn foretog efter, at embedsmænd fra det kommunale udviklingsselskab hovedsageligt finansieret af de københavnske skatteydere, havde deltaget på den franske messe MIPIM i 2017. Det anført af den tidligere københavnske overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, der er fast deltager, når By & Havn hvert forår drager til Cannes, for her at forsøge at finde investorer til projekter i og omkring København.

Læs også : Michelin-restauranter og receptioner : Kramer Mikkelsen brænder formuer af under franske konferencer

Men selv om blikfanget i form af den opstillede messestand ifølge By & Havns egne evalueringer var til at overskue, var der anderledes afregning for skatteyderne.

For som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos By & Havn fastslår, er det bestemt ikke en billig oplevelse, når turen går til Sydfrankrig.

Oversigt over By & Havns udgifter til MIPIM-messen i Frankrig i 2017

 

Faste og dyre besøg under sydens sol

Det har dog langt fra været nemt at få et overblik over, hvordan skatteydernes penge blev brugt under besøget på 2017-udgaven af MIPIM-messen. Det skyldes at By & Havn i lange perioder syntes at have syltet fremsendelsen af turens underbilag, hvilket ellers er et krav efter forvaltningsretten.

Læs også : Kramer Mikkelsen fyldte rundt – og fik kæmpe reception betalt af skatteyderne

En tilbageholdenhed der kan have en sammenhæng med, at skatteyderne i dén grad måtte have pungen op af lommen, da delegationen fra By & Havn anført af Jens Kramer Mikkelsen i 2017 drog til Cannes. Det skyldtes en samlet regning på 490.459 kroner, hvoraf omkring de 50.000 kroner gik til repræsentation i form af eksempelvis middage på dyre restauranter og barbesøg. En udgiftspost der blandt andet dækker over, at man By & Havns side valgte at bruge iøjnefaldende beløb på blandt andet dyre restaurantsbesøg. 

Læs også : Prins Joachim og Prinsesse Marie til hemmeligstemplet frådsemiddag

En fremgangsmåde der langt fra er ny for By & Havn i forbindelse med MIPIM-messen, hvor skatteyderne ofte har fået lov til at betale for, at de kommunale embedsmænd har kunnet få stillet sulten og tørsten på Michelin-restauranter.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*