Ekspolitiker ansat af partifæller og sin fars kollegaer : Scorer over 2 millioner kroner om året – og 65.000 kroner mere end forgængeren

Pressefoto fra Region Midtjylland
Del artiklen her:

Bent Hansens partifæller og tidligere kollegaer i Region Midtjylland sikrede ikke kun kort før jul kun hans datter Pernille Blach Hansen en særdeles vellønnet stilling. De sørgede også for, at hun fik en lønforhøjelse i forhold til forgængere.

Region Midtjylland Pernille Blach Hansen Anders Kühnau Bent Hansen

– Vi står overfor en skandaleramt afdeling, hvor der formentlig skal ske flere afskedigelser. Det skal man virkelig have prøvet før, og vi er nervøse for, at hun kunne komme til at brække halsen.

Sådan lød det fra Venstres byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard, da han sensommeren 2017 overfor Danmarks Radio forklarede, hvorfor han var mere end tilfreds med, at Pernille Blach Hansen havde trukket sin ansøgning om at blive direktør i Aarhus Kommune. Det efter et længere forløb blandt de aarhusianske byrådspolitikere, hvor en række borgerlige medlemmer havde sagt fra overfor, at det tidligere socialdemokratiske Folketingsmedlem og datter af Region Midtjyllands mangeårige formand Bent Hansen, Pernille Blach Hansen, skulle ansættes som direktør i Aarhus Kommune.

Læs også : Lønundersøgelse : Så meget tjener topembedsmændene i din kommune

Omvendt gik det langt lettere, da hun kort før jul 2018 blev ansat som regionsdirektør for Region Midtjylland.

Region Midtjyllands oversigt over lønninger for den øverst placerede embedsmand

 

Bent Hansen støttede Anders Kühnau – som udpegede Bent Hansens datter til direktør

For her var der enstemmighed blandt det ansættelsesudvalg, der skulle finde frem til, hvem der for fremtiden skal være direktør for Region Midtjylland. Vel og mærke et ansættelsesudvalg, der ifølge fremsendte oplysninger til Journalista.dk fra regionen, havde flere medlemmer med tætte forbindelser til Pernille Blach Hansens far, Bent Hansen.

Læs også : Kommunale lønninger slår nye rekorder : 22 bureaukrater tjener over 2 millioner kroner om året

Blandt dem der ansatte Pernille Blach Hansen, var således eksempelvis Anders Kühnau, der ikke kun siden 2006 har været medlem af regionsrådet i Region Midtjylland for samme parti som Bent Hansen og Pernille Blach Hansen, Socialdemokratiet. Men som også blev udpeget som kronprins i Region Midtjylland for Socialdemokratiet af Bent Hansen, hvis arbejde Anders Kühnau gik til valg i 2017 på at fortsætte.

Læs også : Lønfesten fortsætter hos kommunerne : Kommunaldirektørernes løn steget 100.000 kroner på ét enkelt år

Til Danmarks Radio udtalte han således i januar 2017 blandt andet følgende :

– Der er kun én Bent Hansen, og han har været en ener i rigtig mange år. Hvis det bliver mig, vil jeg gøre det på min egen måde, men der er meget af Bents arbejde, som jeg ønsker at fortsætte, for det er en rigtig flot indsats, han leverer.

Medlemmerne af Region Midtjyllands bedømmelsesudvalg

 

Pæn lønforhøjelse i forhold til forgængeren

Af de fremsendte aktindsigter til Journalista.dk fremgår samtidig, at Pernille Blach Hansen kan se frem til en særdeles fornuftig indtjening som direktør hos Region Midtjylland. Det skyldes at hun er kommet op i en lønklasse, hvor ikke kun Anders Kühnau, men også Danmarks statsminister må give fortabt.

Læs også : Nationalmuseets direktør fik kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – men fortsætter alligevel i vellønnet job uden det blev slået op

Region Midtjyllands skatteydere kommer i fremtiden nemlig til at betale Pernille Blach Hansen en grundløn på 1.871.945 kroner om året. Her til kommer så en arbejdsgiverbetalt pension på 395.168 kroner hvert år, så hendes årsløn i alt løber op i 2.267.113 kroner. Det i forhold til forgængeren hvis grundløn var på 1.827.775 kroner, mens de arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger udgjorde 373.963 kroner om året.

Læs også : Kommunalt vandværk gik fra to direktører til én – hvilket kostede skatteyderne millioner af kroner i gyldent håndtryk

Eller hvad der svarer til, at Pernille Blach Hansen opnår en årsløn, der er 65.375 kroner højere end sin forgænger.

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Pamperi så det basker.
    Og godt det kom frem i dagens lys.

    Hvad siger hendes parti til sådan en moral, og hvad siger skatteyderne. ???

    Om hende er der kun at sige: UD AF KLAPPEN.

  2. Hvordan var det nu det var? Hvorfor havde Pernille så travlt med at forlade Randers Kommune? Var der ikke en grim sag om forurening? Og hjalp farmand så ikke med at skaffe et job hos Grundfos?
    Kan Journalista ikke grave lidt mere i Pernilles fortid?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*