Kommunalt vandværk gik fra to direktører til én – hvilket kostede skatteyderne millioner af kroner i gyldent håndtryk

Del artiklen her:

Umiddelbart skulle man tro, at én enkelt direktør er tilstrækkeligt på et kommunalt vandværk i Faaborg. Men traditionelt har der været to, hvilket der først blev ændret ved i kraft af en organisationsændring i 2017.

FFV Energi & Miljø

– Vi reducerer direktionen fra to direktører til én direktør. Forsyningsbranchen må forvente et fortsat pres for at få lavere takster til forbrugerne og mere effektive virksomheder. Derfor må vi gå forrest med at reducere i toppen af virksomheden.

Sådan lød det i en pressemeddelelse i midten af marts 2017 fra bestyrelsesformanden hos FFV Energi & Miljøs bestyrelsesformand, Carsten Normann, da det kommunale forsyningsselskab offentliggjorde, at man skilte sig af med den ene af sine to direktører. Det i form af en fyreseddel til Claus Mogensen, der tidligere havde trukket store overskrifter i de lokale medier i forbindelse med, at han stod bag flytningen af FFV Energi & Miljøs hovedkontor fra Faaborg til Ringe.

Læs også : Så meget tjener topembedsmændene i din kommune

Men da Claus Mogensen forlod sit direktørkontor i det lokale kommunale forsyningsselskab, blev det langt fra nogen billig oplevelse. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos selskabet.

Opgørelse fra FFV Energi & Miljø A/S i forhold til lønninger udbetalt til direktionen i 2017

 

Tradition for gyldne håndtryk på Sydfyn

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, fik Claus Mogensen en særdeles rundhåndet fratrædelsesgodtgørelse med sig, da han forlod FFC Energi & Miljø. Således sikrede han sig over et års løn, hvilket løb op i 1.400.256 kroner. Her til kom så yderligere en lønudbetaling på 351.947 kroner, således at skatteyderne i alt måtte af med 1.750.320 kroner, for at Claus Mogensen kunne komme videre i karrieren. Det i forhold til at hans efterfølger i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetaliger, havde en samlet indtjening på 1.039.442 kroner.

Læs også : Lille fynsk kommune forgylder sine topembedsmænd : Millioner i gyldent håndtryk udbetalt i forbindelse med nytåret

Claus Mogensens gyldne håndtryk er dog langt fra enestående i Faaborg-Midtfyn Kommune, som også ved nytåret 2017/2018 måtte finde den helt store pung op af lommen. Det i forbindelse med en fratrædelsesgodtgørelse til koncerndirektøren Louise Thule Christensen, som på den konto opnåede 1.403.876 kroner.

Læs også : Kommunaldirektør forgyldt af fyring : Sikrede sig fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Det var dog intet i forhold til den daværede kommunaldirektør Benny Balsgaard, der i 2015 blev fyret – men som på vej ud af døren fik en fratrædelsesgodtgørelse på i runde tal 3.500.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*