Kommunalt selskab kører med gigantunderskud og har negativ egenkapital på flere milliarder kroner : Ansætter alligevel Kramer Mikkelsens efterfølger til årsløn på 2.300.000 kroner

Del artiklen her:

By & Havn er ikke kun et kommunalt selskab, som i dén grad har økonomiske udfordringer. Det er også stedet, hvor man udbetaler gigantlønninger til embedsmændene.

By & Havn Anne Skovbro Jens Kramer Mikkelsen

– Vi ser frem til samarbejdet med Anne Skovbro, som med sin stærke og mangeårige erfaring inden for byudvikling er et perfekt match til de opgaver, som en administrerende direktør i By & Havn skal håndtere. Med denne ansættelse sætter vi kursen for By & Havn i de kommende år og vi har store forventninger til at Anne Skovbro løfter disse opgaver i fællesskab med By & Havns dygtige medarbejdere.

Sådan lød det i slutningen af maj fra Carsten Koch, da bestyrelsesformanden for By & Havn udsendte en pressemeddelelse hvor han kunne melde, at man havde ansat en ny direktør for det kommunalt finansierede selskab. Det som erstatning for Carsten Kochs partifælle, den forhenværende socialdemokratiske overborgmester i København, Jens Kramer Mikkelsen.

Læs også : Efterlader kommunalt selskab med gigantisk underskud og negativ egenkapital : Jens Kramer Mikkelsen scorer alligevel 2.410.980 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Men hvad den tidligere socialdemokratiske skatteminister dog ikke fandt anledning til at fortælle i sin pressemeddelelse var, at det ville blive en særdeles bekostelig affærer for skatteyderne at ansatte Anne Skovbro.

Udtalelse fra By & Havn om lønforhold for Anne Skovbro

 

Mulighed for bonus i selskab med katastrofalt regnskab

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos By & Havn, der fungerer som et udviklingsselskab under Københavns Kommune, kommer Anne Skovbro til at tilhører den absolutte Superliga indenfor det kommunale Danmark, når det handler om aflønning.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen ikke alene : Embedsmænd scorer millioner af kroner i kommunalt havneprojekt

Således oplyser man fra By & Havns side i en email til Journalista.dk, at Anne Skovbro får samme aflønning som Jens Kramer Mikkelsen. Hvilket vil sige at hun kan se frem til en grundløn på 2.300.000 kroner om året, ligesom der også er mulighed for, at hun kan sikre sig en bonus på op til 230.00 kroner – eller hvad der svarer til en potentiel årlig indtjening på over 2.500.000 kroner.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen sikrer kollega kæmpeløn : Scorer 650.000 kroner om året for arbejdsuge på 20 timer

Det for at stå i spidsen for et kommunalt drevet selskab, som i dén grad har brug for velvillighed hos ejerne, Københavns Kommune og dermed skatteyderne. Således kom selskabet ud af sit seneste regnskabsår med en negativ egenkapital på flere milliarder kroner, ligesom man også her kunne fremvise et underskud på i størrelsesordenen 100.000.000 kroner.

Hovedtallene for det seneste offentliggjorte regnskab fra By & Havn

Del artiklen her:
1 Comment

  1. det er simpelthen fordi brønden har ingen bund indenfor statten ,
    fatter ikke at Rigsrevisionen ikke gribber ind …!!!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*