Faktatjek : Jo Zenia Stampe – der er faktisk blevet beslaglagt skydevåben ved den dansk-tyske grænse

Pressefoto : Folketinget
Del artiklen her:

Gentagne gange har Folketingsmedlemmet oplyst, at der ikke er blevet beslaglagt skydevåben siden grænsekontrollen ved grænserne er blevet indført. Men det er langt fra rigtigt.

Zenia Stampe

– Ikke ét eneste skydevåben er beslaglagt! På tre års grænsekontrol!

Sådan lød det i et Facebook-opslag fra Zenia Stampe den 8. januar, hvor den radikale politiker samtidig fortalte sine 90.000 følgere, at der var tale om en afsløring – som man meget gerne måtte dele. En opfordring som er blevet efterkommet 3.550 gange, ligesom opslaget har fået mere end 4.300 andre former for reaktioner. Det er dog ikke kun på Facebook, at Zenia Stampe har fortalt historien om den manglende beslaglæggelse af våben ved de danske grænser. Således gentog har hun også gentaget påstanden i en udsendelse, der er blevet sendt på Radio 24syv i går.

Læs også : Faktatjek : Nej – Pernille Vermunds kjole havde ikke muslimske motiver fra islamistisk højborg

Som kilde til sin udtalelse angiver Zenia Stampe to svar, som er afgivet fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg. Det første dateret den 17. november i 2017 overfor Enhedslistens Rune Lund, ligesom Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti også fik svar på et lignende spørgsmål om, hvilke effekter der har kunnet måles i relation til den indførte grænsekontrol.

Facebook-opslag fra Zenia Stampe

 

Arsenal af våben fundet i svensk indregistreret bil

På trods af de meget klare udtalelser fra Zenia Stampe om manglende beslaglæggelser af våben ved de danske grænser efter grænsekontrollens indførelse, er det faktisk tilfældet. Det viser blandt andet en sag fra november 2018, hvor tre mænd blev stoppet ved Rødbyhavn.

Læs også : Faktatjek : Nej – Kylie Jenner tjener ikke 6 millioner kroner hver eneste gang hun poster et billede på Instagram

Ifølge Lolland-Falsters Folketidende blev de tre mænd stoppet ved færgehavnen i midten af november sidste år, da de forsøgte at rejse ind i Danmark i deres svensk indregistrerede bil. I forbindelse med kontrollen af bilen fandt man fra myndighedernes side en række forskellige skydevåben, hvilket blandt andet drejede sig om Glock revolver. Ifølge det lokale dagblad havde de tre mænd ikke kun medbragt ammunition til Glock-revolveren, men også til en riffel, der blev fundet i forbindelse med en større gennemgang af bilen. Det efter at bilen i første omgang var blevet gennemsøgt, efter der var fundet flere knive i bagagerummet.

Læs også : Faktatjek : Nej – Troels Lund Poulsen fik ikke Rammstein-billetter af Horsens Kommune

I forbindelse med anholdelsen af de tre mænd, blev de i første omgang varetægtsfængslet.

Zenia Stampe er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Oplysninger afgivet til Folketingets Retsudvalg

 

 

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*