Faktatjek : Nej – Troels Lund Poulsen fik ikke Rammstein-billetter af Horsens Kommune

Del artiklen her:

Ifølge Ekstra Bladet deltog beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen på skatteydernes regning ved en koncert med Rammstein. Men en gennemgang af Horsens Kommunes gæsteliste viser, at dette ikke er korrekt.

– Umiddelbart har jeg svært ved at se, hvordan det hænger sammen med varetagelse af hans hverv som beskæftigelsesminister. Hvis han nu var kulturminister, kunne det måske retfærdiggøres – men det er jo ikke fordi det giver større indsigt i beskæftigelsessystemet at sidde til en gratis Rolling Stones-koncert i Parken. Jeg vil nu bede ministeren om en redegørelse.

Sådan lød det fra Finn Sørensen, Enhedslistens beskæftigelsesordfører, da han overfor Ekstra Bladet kommenterede på de artikler, som formiddagsavisen bragte i midten og slutningen af februar om beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens modtagelse af gratis koncertbilletter. En række artikler Ekstra Bladet bragte på baggrund af den såkaldte Offentlighedsordning, hvor de forskellige ministerier eksempelvis oplyser, hvad ministre har modtaget af gaver.

Læs også : Borgmester tog manden, kollegaerne og vennerne med til Bryan Adams – på skatteydernes regning

Opgørelser der var med til at gøre, at Ekstra Bladet døbte Troels Lund Poulsen Rock-Troels, blandt andet grundet hans påståede deltagelse ved en koncert med det tyske band Rammstein. Oplevelser som ifølge avisens oplysninger, skulle være blevet betalt af Horsens Kommune.

Oversigt fra Horsens Kommune over deltagere ved Rammstein-koncert

 

Ekstra Bladet : Kommunen var for lang tid om at svare

Men en gennemgang af kommunens opgørelser over modtagere af gratis billetter til Rammstein-koncerten i maj 2017 viser, at skatteyderne ikke betalte for at Troels Lund Poulsen kunne komme til koncert i fængselsbyen. I stedet var der god repræsentation af socialdemokratiske politikere, hvilket skete i skikkelse af Folketingsmedlemmet Benny Engelbrecht og det lokale byrådsmedlem Lone Ørsted.

Læs også : Alternativ markedsføring : Næstved Kommune betaler for oprydning efter Grøn Koncert – over brandingbudgettet

Overfor Journalista.dk oplyser Horsens Kommune, at Troels Lund Poulsen meldte afbud til festlighederne. Et forhold man også erkender hos Ekstra Bladet, hvis journalister i en email til Journalista.dk dog skyder skylden på Horsens Kommune :

– Horsens havde lang tid til at svare. Og den første historie byggede på oplysninger, som Troels Lund selv havde lagt op på åbenhedsordningen.

Læs også : Frække damer og Sko & Torp-koncert på slot : Randers Havn fester på din regning

De billetter som Horsens Kommune betalte til blandt andet Benny Engelbrecht og Lone Ørsted, stod i 1.317 kroner. Det skyldes at skatteyderne ikke kun betalte for selve koncertbilletterne, men også den spisning og vinmenu, som politikerne benyttede sig af.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*