Frække damer og Sko & Torp-koncert på slot : Randers Havn fester på din regning

Del artiklen her:

Kommunale havne har i årevis været stedet, hvor lokalpolitikere og ledende medarbejdere har holdt dyre fester. Blandt dem der har gået forrest har været Randers Havn, som har fået skatteyderne til at betale for iøjnefaldende sammenkomster.

– Et vigtigt element i debatten om fremtiden for Randers Havn er, hvilken betydning den nuværende havn har for lokalsamfundet. Herunder havnens økonomiske betydning, da det kun herved er muligt at få indtryk af de økonomiske konsekvenser, en ændring i havneaktiviteten vil have.

På blandt andet denne måde præsenterer Randers Havn sig selv på sin hjemmeside, hvor den kommunale havn samtidig slår fast, at dens betydning for den kronjyske bys økonomi er markant. I runde tal mener den at være ansvarlig for skabelsen af 1.200 arbejdsplader, som medfører en såkaldt produktionsværdi på langt over en milliard kroner.

En direkte målbar effekt af Randers Havn er dog de af skatteydernes penge, som den kommunale arbejdsplads lægger i underholdningsindustrien. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk blandt andet har opnået i repræsentationskontoen.

Herunder i festlige sammenkomster, som blev afholdt i 2015 og 2016.

 

Burlesque-show på hotel – og 90er-duo på slot

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, fandt den første iøjnefaldende sammenkomst i denne periode sted den 25. november 2015, hvor der var bestilt plads til 78 på Hotel Randers. Det blandt andet til et show med Neo Burlesque, der markedsfører sig selv som pirrende, sensuelt og forførende, hvilket blandt andet forsøges opnået ved letpåklædte damer. Afslutningsnummeret fra Randers Havns besøg på Randers Hotel, kan findes i et opslag på Facebook.

Prisen var dog alt andet end pirrende for skatteyderne, som måtte af 82.750 kroner eller hvad der svarer til en gennemsnitlig kuvertpris på 1.060,90 kroner. En pris der således var over den almindelige grænse på 1.000 kroner, som typisk udledes af Peter Brixtofte-dommen.

De kommunale havnefolk havde også fundet det pæne tøj frem, da de i slutningen af september 2016 drog mod Clausholm Slot & Park. Her havde Randers Havn for 9.000 kroner lejet et lokale, så de indbudte gæster under standsmæssige rammer, kunne opleve duoen Sko & Torp.

Den havde sin storhedstid tilbage i begyndelsen af 1990erne, hvilket dog ikke kunne ses på den fremsendte regning, der løb op i 31.500 kroner for den eksklusive koncert.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*