Afsløring : Retten på Frederiksberg efterforskes for overtrædelser af Straffeloven – i forbindelse med DR-program

Del artiklen her:

Det hører til sjældenhederne at ansatte ved domstolene efterforskes af politiet, men det er tilfældet i øjeblikket for Retten på Frederiksberg.

Retten på Frederiksberg

– Jeg kan bekræfte at der er startet en undersøgelse på baggrund af din anmeldelse, og i den forbindelse vil jeg senere i forløbet rette henvendelse til dig.

Sådan lyder indholdet af en kortfattet email, som den 10. januar i år blev sendt fra en efterforsker hos Københavns Politi til personen, som sidste år indgav en politianmeldelse mod en navngiven medarbejder hos Retten på Frederiksberg. Det i forbindelse med et langvarigt forløb mellem parterne, hvor medarbejderen ifølge anmelderen, gentagne gange eksempelvis har set stort på det krav om tavshedspligt, der gælder for offentligt ansatte i denne typer af stillinger. Som det fremgår af politianmeldelserne, som Journalista.dk har fået adgang til, er det specielt retsassessoren, og dermed reelt dommer, Ulla Otken, anmelderen har haft store problemer med hos Retten på Frederiksberg.

Læs også : Skandaleramt dommer hånede sørgende efterladt : Godt du ikke har flere forældre der kan dø

Det i forbindelse med et program på Danmarks Radio, hvor det er anmelderens klare opfattelse, at Retten på Frederiksberg har haft en kontakt med medarbejdere hos det statslige mediehus, som går langt ud over, hvad man med rimelighed kunne forvente.

Bekræftelse fra Københavns Politi om efterforskning mod Retten på Frederiksberg

 

Tavshed fra Retten på Frederiksberg

Således fremgår det af politianmeldelsen og den efterfølgende kontakt mellem anmelderen og Københavns Politi, at man fra rettens side uretmæssigt synes at have udleveret oplysninger til Danmarks Radio.

Læs også : Arving politianmelder advokat : Hun har foræret mine ting væk

Det er dog langt fra det eneste problem, som indgiveren af politianmeldelsen har haft med Retten på Frederiksberg i almindelighed og Ulla Otken i særdeleshed. Således fremgår det af politianmeldelsen, at Retten på Frederiksberg anført af Ulla Otken i en række konkrete tilfælde af egen drift, skulle have kontaktet flere af anmelderens kunder. Det for at forsøge at overtale disse til, at de skulle gøre brug af en anden juridisk rådgiver – fordi man fra rettens side ikke mente, at man kunne arbejde sammen med ham.

Læs også : Arving i opgør mod bobestyrer og skifteret : Vi ønsker hende ikke – men retten kræver vi skal bruge hende

Lige så hurtige man tilsyneladende fra Retten på Frederiksbergs side har været til at have kontakt med Danmarks Radio, lige så tilbageholdende har man været til at besvare henvendelser fra Journalista.dk. På trods af at rettens præsident også fungerer som pressekontakt, har han ikke besvaret henvendelserne på, hvordan det er for en ret at være under politimæssig efterforskning – og hvordan man i det hele taget stiller sig til anklagerne.

Navnet på anmelderen af den ansatte ved Retten på Frederiksberg er Journalista.dk bekendt.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*