Kommunal havnedirektør godkendte personligt frådsemiddag langt over klassisk Brixtofte-beløbsgrænse

Del artiklen her:

1.000 kroner er normalt grænsen for, hvad offentlige myndigheder og organisationer kan bruge på repræsentative middage. Men sådan ser de tilsyneladende ikke helt på det hos Aarhus Havn.

– Høj effektivitet og fri konkurrence mellem flere terminaloperatører gør Aarhus Havn til en af markedets mest konkurrencedygtige – også når det gælder pris. Stevedoreopgaver som lastning og losning udføres af forskellige private stevedoreselskaber, som også ansætter havnearbejderne, der stadigvæk er løsarbejdere. Aarhus Havn er kommunal selvstyrehavn med egen bestyrelse og fungerer økonomisk som en selvstændig enhed uden offentlige tilskud.

På blandt andet denne måde præsenterer Aarhus Havn sig selv på sin hjemmeside, hvor den kommunalt ejede havn samtidig slår fast, at den anser sig for at være et maritimt knudepunkt for ikke kun den jyske hovedstad, men også de omkringliggende byer. Det blandt andet med baggrund i en række store kraner, der er i stand til at modtage og afsende store mængder gods.

Læs også : Midt i besparelser på 230 millioner kroner : Aarhus Kommune betaler golfstjerne 62.500 kroner for en halv times opvisning på havnen

Men Aarhus Havn er også et sted, hvor ledelsen gerne finder det store checkhæfte frem, når den på skatteydernes regning spiser ude.

Regning til Aarhus Havn for middag på Nordisk Spisehus

 

Direktør for Aarhus Havn : 1.500 kroner er helt acceptabelt per kuvert

Det var eksempelvis tilfældet i forbindelse med en middag, der blev afholdt den 18. januar 2018 i år på Nordisk Spisehus med deltagelse af tre medarbejdere fra Aarhus Havn og et tilsvarende antal fra DLG. En sammenkomst der blandt andet inkluderede velkomstdrink i form af champagne, efterfulgt af en 5-retters middag med tilhørende vinmenu.

Læs også : Springende champagnepropper, fri bar og kæmpe frokost : Erhvervsfolk fyrede den af på Aarhus Kommunes regning under golfturnering

En middag der i alt stod skatteyderne i 9.018 kroner, og dermed en gennemsnitlig kuvertpris på 1.503 kroner. Svarende til 503 kroner over den beløbsgrænse på 1.000 kroner for repræsentative middage indenfor det offentlige, som blev udstukket fra domstolenes side i forbindelse med Brixtofte-dommen. Det afholdt dog ikke Jakob Flybjerg Christensen, direktør for kommunale Aarhus Havn, fra at godkende udgiften på Nordisk Spisehus. Således påførte han regningen en oplysning om, at 1.500 kroner per kuvertpris er i orden.

Læs også : Evalueringsinstitut forgylder korrekturlæser : Scorede langt over millionen endnu engang i 2017

Aarhus Havn er i det hele taget et sted, hvor repræsentationsudgifterne sidder løst, når det handler om at gå på restaurant. Således måtte skatteyderne betale 5.069 kroner, da man fra havnens side inviterede tre embedsmænd fra grønlandske RAL med ud og spise på Restaurant Mash i centrum af Smilets By.

Regning fra MASH til Aarhus Havn for middag

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*