Faktatjek : Nej – Pernille Vermunds kjole havde ikke muslimske motiver fra islamistisk højborg

Del artiklen her:

Ifølge journalist på Radio 24syv, Inaam Nabil, bar formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, en kjole med muslimske motiver under et pressemøde i den forgangne weekend. Problemet er bare, at Inaam Nabils påstand er forkert.

Faktatjek Inaam Nabil Pernille Vermund

– Det er lidt sjovt, at Pernille Vermund, ved et pressemøde i dag, sidder i en lyserød kjole med print af islamistiske stjerner, der stammer fra det sydlige Spaniens Alhambra slot, mens hun giver ordet videre til en ”Poul”, som lige om lidt skal fortælle om, hvor forfærdelig islam er. Alhambra var i øvrigt en afgørende bastion for Kalifatet. Kjolen har hun i øvrigt også i blå. Jeg kender det godt selv. Nogle gange indhenter virkeligheden mig også. Og virkeligheden er et rart sted at være.

Sådan lød det i et Facebook-opslag i den forgangne weekend fra Inaam Nabil, der til dagligt arbejder som nyhedsoplæser på Radio 24syv. Et opslag hun afsluttede med hashtagene #Justsaying, #Youhearditfromme, #Alhambra og #IslamicArt.

Læs også : Faktatjek : Nej – Troels Lund Poulsen fik ikke Rammstein-billetter af Horsens Kommune

Opslaget blev i forlængelse af Inaam Nabils offentliggørelse delt flere tusinde gange, hvilket samtidig fra en række af journalistens følgere på det sociale medie, medførte angreb på formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund. Det for eksempelvis at blive afsløret i hykleri, når hun på den ene side er kritisk overfor den muslimske indvandring, mens hun på den anden side selv gør brug af den muslimske kulturarv.

Inaam Nabils udpegede muslimske mønster overfor mønstret på Pernille Vermunds kjole

 

Klar forskel på mønstrene på kjole og Alhambra

Men kjolen Pernille Vermund bar under pressemødet, har slet ikke motiver fra Alhambra-slottet i Granada i det sydlige Spanien. Som det fremgår af illustrationerne til denne artikel, er der eksempelvis tale om andre former for stjerner, da de muslimske motiver som udpeget af Inaam Nabil har 10 takker, mens Pernille Vermunds kjole kun har 6 takker. Pernille Vermunds kjole er syet af Kirsten Kytner, mens stoffet kommer fra det franske modehus Givenchy.

Læs også : Faktatjek : Nej – Brøndby har ikke fået dommerhjælp i 2017/2018-sæsonen

I forbindelse med Journalista.dks henvendelse til Inaam Nabil, valgte hun at tage sit opslag ned. Men det skete ifølge hende ikke, fordi hun fortryder indholdet. I stedet fortæller hun til Journalista.dk, at det var helt andre årsager, der lå til grund :

– Jeg valgte at slette opslaget, fordi det medførte en lang række uønskede personangreb. Ikke kun overfor mig, men også Pernille Vermund.

Pernille Vermund : Få styr på fakta

En forklaring som Pernille Vermund dog ikke giver ret meget for :

– Jeg har ikke oplevet hadefulde kommentarer mod mig. Så hun havde ikke behøvet at fjerne opslaget af den grund.

Læs også : Faktatjek : BS fra Christiansen – spiller ingen nøglerolle hos Forsvaret

Overfor Journalista.dk opfordrer Pernille Vermund samtidig Inaam Nabil til at få styr på fakta :

– Det er klart, at hvis man løber med en halv vind på sociale medier, så bliver det opdaget på et tidspunkt. Og så kan det være en god idé at beklage sin fejl og fjerne opslaget, hvis ikke man vil hænges ud for at levere fake news.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Der er ingen grænser for, hvor meget dem med de rigtige meninger gør for at chikanere partiet.
    Ved samme pressemøde afbrød TV2 News transmissionen, da folketingskanditaten Poul Højlund begyndte at tale om islams velsignelser, og i stedet lod Hans Engel udlægge teksten.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*