Byrådsmedlemmer bevilgede sig selv Obama-billetter til 17.500 kroner stykket – samtidig med at være repræsentantskabsmedlemmer hos arrangøren

Billeder : Pixabay og pressefotos fra Kolding Kommune
Del artiklen her:

Selv om det forestående besøg af Barack Obama arrangeres af en privat forening, er der åbenlyse forbindelser mellem den og Kolding Kommune – og de politikere som har bevilget 750.000 kroner til besøget af den tidligere amerikanske præsident.

Barack Obama Kolding Kommune

750.000 kroner.

Så meget koster det skatteyderne i Kolding Kommune, at Barack Obama lægger vejen forbi den jyske provinsby i slutningen af september. Det i form af et kontant tilskud til arrangementet, som er lagt i hænderne på Business Kolding. En lokal organisation med fokus på at hjælpe det lokale erhvervsliv, ligesom det også mod betaling udfører en lang række opgaver for Kolding Kommune.

Læs også : Borgmester om kontant støtte på 750.000 skatteyderkroner til Obama-besøg : Godkendt udenfor dagsordenen

Men sammenfaldet mellem Kolding Kommune og Business Kolding stopper dog ikke ved, at der er tale om et samarbejde på et generelt plan i forbindelse med eksempelvis det forestående besøg af Barack Obama. For Kolding Kommune råder nemlig over en lang række betydende poster hos Business Kolding, hvilket blandt andet vil sige i dets repræsentantskab.

Pladser som udfyldes af kommunalbestyrelsesmedlemmer, herunder medlemmer af det magtfulde økonomiudvalg i den jyske kommune.

Kolding Kommunes oversigt over hvilke medlemmer af økonomiudvalget der den 21. august 2018 stemte for tilskuddet på 750.000 kroner til Barack Obama-besøg

 

Politikere og kommunaldirektør med tætte forbindelse til Business Kolding

Ifølge Business Koldings hjemmeside drejer det sig blandt andet om foreningens repræsentantskab, som har 27 medlemmer. Ud af disse kommer de 16 fra lokale virksomheder, ligesom Kolding Kommune har sat sig på en række af posterne i repræsentantskabet.

Læs også : Én time efter Journalista.dks afsløring : Borgmester lover 750.000 skattekroner til Obama-besøg

I repræsentantskaber sidder ud over borgmester Jørn Pedersen (Venstre) også Poul Erik Jensen (Socialdemokratiet), Kristina Jørgensen (Dansk Folkeparti), Jesper Elkjær (Radikale Venstre), Karina Lorentzen (Socialistisk Folkeparti) og Benny Dall (Enhedslisten). Politikere der for Poul Erik Jensen (Socialdemokratiet), Jesper Elkjær (Radikale Venstre), Karina Lorentzen (Socialistisk Folkeparti) og Benny Dalls (Enhedslistens) vedkommende har det til fælles, at de sidder i økonomiudvalget hos Kolding Kommune.

Læs også : Kaos forud for Obama-besøg : Kolding Kommune nægter at have indgået aftale med arrangører om økonomisk støtte

Et udvalg der den 21. august enstemmigt besluttede, at Kolding Kommune skulle støtte Obama-arrangementet med 750.000 kroner – og hvor medlemmerne samtidig afgjorde, at de sammen med kommunaldirektør Thomas Boe skulle have billetter til 17.500 kroner stykket, så de på tæt hold kan opleve den amerikanske ekspræsident på skatteydernes regning.

Thomas Boe har i øvrigt også en tæt tilknytning til Business Koldings repræsentantskab, da han har observatørstatus.

Del af Business Koldings oversigt over repræsentantskabsmedlemmer

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Jeg tror, tiden er moden til at Jounalista ser lidt nærmere på Hvem i Business Kolding og/eller Økomomirådet der har haft egen økonomisk interesse i Alle de ingenør konkurrencer, cykelstier, bygninger der er skudt op overalt for blot, at nævne få projekter..

  Både som entreprise sag – underleverandør og helt ned til materiale salg til samme..

  Hvis ej i Eget, så i andet – eller tredie led…

  Der er noget der ikke stemmer — og det er ikke kun underskuddet i fælles kassen!..

  ——————————–

  Tjek personer med selskaber eller tilknytning via famillie til samme i både økonomiudvalg kontra Business Kolding..

  Der er nogen der skimmer…

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*