Borgmester om kontant støtte på 750.000 skatteyderkroner til Obama-besøg : Godkendt udenfor dagsordenen

Del artiklen her:

Senere på ugen beslutter man fra Kolding Kommunes side at støtte et arrangement med Barack Obama med 750.000 kroner. Ifølge borgmester Jørn Pedersen er det noget, som politikerne for længst har aftalt.

Barack Obama Jørn Pedersen Kolding Kommune

– Der er ikke indgået nogen aftale om støtte til arrangementet med Barack Obama.

Sådan lød den korte udgave af den mail, som Kolding Kommune i den forgangne uge sendte til Journalista.dk. Det i forlængelse af, at man ellers fra Business Kolding, der står bag besøget af den tidligere amerikanske præsident i slutningen af september, havde meldt ud, at man havde fået tilsagn fra Kolding Kommune om økonomisk støtte.

Læs også : Kaos forud for Obama-besøg : Kolding Kommune nægter at have indgået aftale med arrangører om økonomisk støtte

Kort efter at Journalista.dk havde offentliggjort historien om den manglende aftale mellem arrangøren og Kolding Kommune, kom der dog en kontramelding fra Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen. Overfor det lokale medie Jyske Vestkysten fortalte Venstre-politikeren, at man ved det førstkommende økonomiudvalgsmøde, hvilket finder sted i denne uge, vil yde et kontakt økonomisk tilskud på 750.000 kroner.

 

Borgmester : Vi klarede det af internt

Det til et arrangement, hvor der kun forventes at blive deltagelse af 600 tilhørere. Blandt dem findes de 200 blandt de studerende på Syddansk Universitet, hvis afdeling i Kolding også er blandt arrangørerne.

Læs også : Én time efter Journalista.dks afsløring : Borgmester lover 750.000 skattekroner til Obama-besøg

Men ifølge Jørn Pedersen er der ikke nødvendigvis noget underligt i, at man ikke fra Kolding Kommunes side endnu har registreret den indgåede aftale med Business Kolding. For ifølge borgmesteren har der nemlig været tale om, at politikerne internt har aftalt tilskuddet til Obama-besøget.

Læs også : Skatteyderne betaler gigantisk afskedsreception for Jens Kramer Mikkelsen – men kun vennerne må komme med

Således skriver Jørn Pedersen i en email til Journalista.dk :

– Det har partierne i Økonomiudvalget udenfor dagsorden nikket til at vi gør og det kommer så på næste økonomiudvalgsmøde.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*