Én time efter Journalista.dks afsløring : Borgmester lover 750.000 skattekroner til Obama-besøg

Del artiklen her:

Tidligere på dagen kunne Journalista.dk afslører, at der ikke var indgået nogen aftale mellem Kolding Kommune og arrangøren af det forestående Obama-besøg i den jyske by. En time efter historien blev offentliggjort, modtog arrangørerne pludselig tilsagn om 750.000 kroner i kommunalt tilskud.

Barack Obama Jørn Pedersen Kolding Kommune

– Jeg har ingen kommentarer.

Sådan lød det fra formanden for Business Kolding, Morten Bjørn Hansen, da Journalista.dk tidligere på dagen kontaktede ham i forbindelse med afsløringen af, at man fra Kolding Kommunes side ikke havde indgået en aftale med foreningen om et tilskud til besøget af Barack Obama. Det på trods af, at Morten Bjørn Hansen ellers i går udtalte det modsatte til TV Syd.

Et arrangement der finder sted 21. august, og hvis finansiering allerede har trukket store overskrifter. Således er Region Syddanmark også blevet ansøgt om et større tilskud fra Business Kolding, hvilket langt fra har mødt ubetinget opbakning. Flere regionsmedlemmer har således udtalt, at man stiller sig noget uforstående overfor skatteyderne skal betale for et eksklusiv arrangement med Barack Obama, hvor deltagerantallet forventes at blive på omkring 400 – hvor af halvdelen bliver studerende fra det lokale Syddansk Universitet.

 

Aftale ikke endelig før næste uge

Der gik dog kun lidt over en time efter at artiklen om den manglende aftale blev offentliggjort på Journalista.dk, til Koldings borgmester Jørn Pedersen gik ud i det lokale medie Jyske Vestkysten for at fortælle, at der reelt alligevel var indgået en aftale med Business Kolding.

Læs også : Kaos forud for Obama-besøg : Kolding Kommune nægter at have indgået aftale med arrangører om økonomisk støtte

Det dog på den måde, at den først endeligt bliver konfirmeret på det næste økonomiudvalgsmøde i den jyske kommune, hvilket ifølge Venstremanden sker den kommende uge. Her vil økonomiudvalget ifølge borgmesteren beslutte, at der sker tildeling af et tilskud på 750.000 kroner til Business Kolding. Et kontant tilskud til det forestående arrangement, som trækkes over markedsføringskontoen.

Læs også : Sparket ud efter 7 måneder : Embedsmand scorer endnu flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse til januar

Til Jyske Vestkysten udtaler Jørn Pedersen samtidig, at man ikke har et indblik i, hvad Obama-besøgets samlede omkostninger kommer til at løbe op i. Dette skyldes at man ikke har kunnet få denne indsigt fra arrangøren Business Kolding, hvilket borgmesteren dog har fuld forståelse for.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. hvilket er ret underligt da Borgmester Jørn P sidder i bestyrelsen i selvsamme business Kolding..

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*