Jens Kramer Mikkelsen brugte de hjemløses penge på ferietur til Australien – og scorer 2.410.980 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Før sommerferien gik Jens Kramer Mikkelsen på pension, efter i en årrække at have været direktør for det skatteyderfinansiere By & Havn – hvilket fejres i morgen med en stort anlagt skatteyderbetalt reception. Et kommunalt selskab der sørger for, at den tidligere socialdemokratiske overborgmester får en forgyldt alderdom.

Jens Kramer Mikkelsen By & Havn

– Jens Kramer Mikkelsens lønforhold tilhører privatlivets fred.

Sådan har det i forskellige udgaver lydt fra By & Havn, når Journalista.dk har henvendt sig for at få oplyst, hvad Jens Kramer Mikkelsen har tjent på at være direktør for det kommunalt finansierede By & Havn. Københavns Kommunes udviklingsselskab indenfor først og havne forskellige havneprojekter, hvor Jens Kramer Mikkelsen blev direktør i forlængelse af, at han stoppede som overborgmester i København. Det skete i 2004 efter en række skandaler, hvilket blandt andet inkluderede, at Jens Kramer Mikkelsen brugte 50.000 kroner øremærket til Københavns hjemløse, på at rejse på ferie i Australien.

Læs også : Kramer Mikkelsen fortsætter forbrugsfesten under sydens sol : Bruger halv million på messe i Frankrig – med minimal effekt

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har det ikke kun været under sin tid som politiker, Jens Kramer Mikkelsen har haft en særdeles fornuftig indtjening. Det gælder også, mens han har været ansat i By & Havn.

Aftale om fratrædelsesgodtgørelse mellem Jens Kramer Mikkelsen og By & Havn

 

Ekstra millioner sikret i forbindelse med pensionering

Således viser fremsendte aktindsigter til Journalista.dk fra By & Havn, at Jens Kramer Mikkelsen i 2017 ikke kun havde en grundløn på 2.410.980 kroner. Oven i kom en ikke nærmere defineret bonus på 200.000 kroner, så socialdemokraten i alt i 2017 kunne sætte 2.610.980 kroner ind på lønkontoen.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen står til gigantisk fratrædelsesgodtgørelse på mange millioner kroner – men du må ikke vide hvor stor

Den tidligere overborgmester har netop ladet sig pensionere som direktør for By & Havn, hvilket markeres med en stort anlagt reception i morgen. Forud for receptionen har Jens Kramer Mikkelsen ikke kun fået udbetalt sin sidste løn, men også en fratrædelsesgodtgørelse, som ifølge tidligere fremsendte bilag til Journalista.dk, udgøres af ét års løn.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen brugte de hjemløses penge på ferietur til Australien – og scorer årsløn på 2.304.000 skatteyderkroner

Bedømt på Jens Kramer Mikkelsens 2017-lønning er det således 2.410.980 kroner, som den tidligere politikere kan tage med sig ud af døren – på skatteydernes regning.

By & Havns opgørelser over lønforhold for ledende medarbejdere i 2017

Del artiklen her:
8 Comments

  • Hvorfor er jeg ikke det mindste overrasket??
   Forpulede pampere, hele bundtet.
   Så i mit næste liv, vil jeg læse til pamp…. Nå nej, det hedder parlementariker????

 1. Nepotismen har kronede dage i Danmark!
  En ægte pamper.
  Alle er lige men nogle er bare mere end andre!
  Men han er sikkert en god socialdemokrat.

 2. Jamen det er så gyseligt, mest af alt, at det bare gentager sig igen og igen – Hvor længe tror social demokraterne selv på, at de kan holde stand ??? Er forlængst droppet ud og det samme er flere af mine bekendte
  Ved godt de ikke er eneste Parti som svindler – Meeeeeen, de skulle jo ikke være med på vognen, de skulle for længst, ikke have været med til at stoppe det, men været foregangsmænd for at stoppe det – De “var” jo Arbejderpartiet, men har ikke længere skyggen af arbejder venlig politik med sig ????

 3. Beløbene nævnt her kan ikke passe.
  Jeg har aldrig hørt om så høje beløb uden at Lottovinder også blev nævnt i samme sætning
  Jeg giver 250kr hver måned for at et barn i Afrika kan gå i skole.
  Jeg betaler 12kr for 1 ltr økomælk.
  Hvem har bemyndigelse og hvem har besluttet at udhule vores velfærd på denne ækle måde?

  • du er “heldig” Ulla. Se bare ved sidste valg, stik imod vælgernes ønske, lavede man bare en studehadel, så selvsamme folk kunne blive siddende på deres taburetter. Hvorfor så gå til valg?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*