Danmarks bedste frokostordning : Skandaleramt letbanes 35 medarbejdere spiser sandwicher for 750.000 kroner om året

Del artiklen her:

Hos Aarhus Letbane tjente medarbejderne i runde tal 1.2 millioner kroner for den arbejdsindsats, de leverede i 2017. Hertil kom der en lang række frynsegoder som eksempelvis det, som må anses for en særdeles rundhåndet frokostordning.

1.176.633 kroner.

Så meget tjente embedsmændene hos Aarhus Letbane for arbejdsindsatsen i gennemsnit i 2017, når der sker medregning af de store bonusser, som skatteyderne blev tvunget til at betale dem. For fleres vedkommende drejede det sig om bonusser på langt over millionen, hvilket blandt andet betød, at selv en sekretær kunne fremvise en samlet lønseddel for 2017 på i størrelsesordenen 800.000 kroner.

Det på trods af, at Aarhus Letbane langt fra har leveret den varer, som hovedsageligt de aarhusianske skatteydere har betalte mange milliarder kroner for. Eksempelvis venter indbyggerne i Grenaa og Odder stadig på, at deres togforbindelser til Aarhus åbner igen. Det på trods af, at togene frem og tilbage til de østjyske yderpunkter er afgørende for de mange pendlere, der bor her – og arbejder i Aarhus.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

De mange milliarder kroner de østjyske skatteydere her betalt betyder dog ikke, at Aarhus Letbane af den grund har en sund økonomi. For ifølge det seneste offentliggjorte årsregnskab har man et underskud på lige over 700 millioner kroner, hvilket i forbindelse med dets offentliggørelse medførte en forventning fra letbanen om, at skatteyderne ville indskyde endnu flere midler i det trængte selskab.

Oversigt over udgifter til frokostordning hos Aarhus Letbane

 

Sandwichforbrug på 18.500 kroner årligt per embedsmand

Men ikke nok med, at embedsmændene på det kommunale togprojekt har hævet særdeles iøjnefaldende lønninger. Aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Letbane fastslår også, at de også er blevet særdeles godt bespist i frokostpauserne på skatteydernes regning.

Læs også : Aarhus Letbane om gennemsnitslønninger på 1.2 millioner kroner og gigantbonusser i 2017 : Der har været usikkerhed i ansættelsen

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at embedsmændene på Aarhus Letbane indenfor blot ét år har købt frokost på en lokal café for 747.942 kroner. Det skyldes faste leverancer til minimum 32 medarbejdere, som faktureres hver 17. dag. Det typisk til en pris på 40.105 kroner, eller hvad der svarer til, at skatteyderne hver dag betaler 2.359 kroner, for at letbanens embedsmænd kan få stillet sulten.

Læs også : Lønfesten hos Aarhus Letbane langt større end først antaget – også i 2018 : Millionbonusser har stået i kø i skandaleprojekt

Omregnet til de daglige udgifter til indkøbet af sandwicher fra den lokale café betyder det, at skatteyderne dagligt køber sandwicher for 73 kroner for alle arbejdsdage uden medregning af ferier til hver enkelt embedsmand hos Aarhus Letbane. Med omkring 250 arbejdsdage i løbet af et år betyder det, at skatteyderne således kan forvente at skulle betale sandwicher for 18.500 kroner årligt til hver enkelt embedsmand.

Del artiklen her:
7 Comments

  1. Vi har en genbo, som er invalid. Han har nu på vores foranledning fået bevilget 1 times rengøring hver 14. dag – han er ikke i stand til selv at gøre rent. Der er åbenbart ikke råd til mere. Kontrasten til dette – hvordan er der råd til at fyre en chef i kommunen. Han har været ansat 17 måneder – det koster over 3.000.000 at komme af med ham?

  2. I (vi)stemmer jo selv på de lorte politikere, så stop jeres klynk. Vi får præcist det vi har fortjent. Tænk jer om når I stemmer, langt største delen af politikere i dag forstår ikke begrebet “integritet” – de er til salg for TV tid og en taburet med fryns.

    • Ingen har vel stemt for dette fråds i offentlige midler…..Rent faktisk kendte vi slet ikke til det, før det blev afsløret….

    • Problemet er jo at ligegyldig hvem du stemmer på – så bliver du snydt. Alle politikere frådser!!!!

  3. Du stemte måske slet ikke, Hehrik? For ellers kan du selv lune, hvad end det måtte være, der er indrettet til at lune.

  4. Problemet idag er det, at dem som idag sidder i admin. og vores politikkere er totalt ligeglade med ansvar!!!! Vi betaler jo den ene gang efter den anden. Læs aviser, se tv…den ene økonomiske skandale efter den anden..det er næsten dagligt der rulles noget op på tv eller i aviserne. Hele den generation som er vokset op i hippiekulturen m.m. de aner ikke hvad ansvar er for noget. De tror penge kommer fra et uudtømmeligt stort hul. Jeg har ondt af de generationer som følger efter denne. Prøv at se Luxusfælden, så får man at se hvordan gnerationen forvalter ansvar og økonomi. Den slags sidder alle vegne i vores land/admin og på Christiansborg….velbekomme

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*