Byrådsmedlemmer så stort på Brixtofte-dom – og fyrede den af med dyr afslutningsfest til over 1.000 kroner per deltager

Del artiklen her:

Der blev dækket stort op på et af Roskildes førende hoteller, da domkirkebyens byråd skulle sige farvel til hinanden efter kommunalvalget i november. Det vel og mærke i et omfang, der bryder med en klassisk grundregel indenfor repræsentative middage hos det offentlige.

Roskilde Kommune

1.000 kroner.

Så meget blev det fastslået af domstolene, at den gennemsnitlige kuvertpris må koste, når det offentlige afholder repræsentative middage eller andre lignende former for sammenkomster. Det i forbindelse med straffesagen mod Peter Brixtofte, hvor den tidligere Farum-borgmester blev dømt for, at han havde misbrugt sin adgang til at råde over kommunekassen. Det ikke kun til at indkøbe dyr rødvin på skatteydernes regning, men eksempelvis også i forbindelse med de mange festlige sammenkomster, som Venstre-politikeren afholdt på en lokal kro.

Læs også : Roskilde kører med kæmpe underskud – men hyrer hær af integrationsmedarbejdere og 16-dobler tolkeudgifterne

Men selv om grænsen på de 1.000 kroner efterfølgende er blevet en håndfast tommelfingerregel i forhold til middage hos fx landets kommuner, er det langt fra altid én, som bliver overholdt. Det fremgår blandt andet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Roskilde Kommune.

Det i de festligheder der blev afholdt i forbindelse med, at én valgperiode udløb og én ny begyndte i forbindelse med nytåret.

Faktura udstedt til Roskilde Kommune i forbindelse med afslutningsfest

 

Førende lokalt hotel rammen om stor afslutningsfest

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk var det langt fra tilstrækkeligt, at politikerne kunne sætte hinanden stævne eksempelvis i kommunes kantine, for dermed at holde udgifterne nede. I stedet faldt valget på det Comwell-hotel, der er blandt områdets førende.

Læs også : Kommune skærer ned på de gamle – men hyrer TV-stjerner som foredragsholdere

Den 19. januar 2018 indfandt der sig her 70 deltagere til det, der ifølge fakuraen fra Comwell til Roskilde Kommune stod omtalt som en festmiddag, hvilke i sig selv kostede skatteyderne over 40.000 kroner. Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at ingen af gæsterne tilsyneladende gik tørstige hjem. Således blev aftenen indledt med velkomstdrinks, ligesom der også blev fylt godt op med øl og forskellige vine. Hertil kom så udgifterne til de hyrede musikere, som tog 20.000 kroner for at optræde.

Læs også : Energitårn indviet med manér : 555.215 kroner brændt af på åbningsfest

Det medførte i alt inklusiv moms en regning på 81.899 kroner, hvilket gjorde at den gennemsnitlige kuvertpris løb op i væsentlige mere end de 1.000 kroner, der normalt opstilles som beløbsgrænsen for repræsentative middage.

Underholdning til afslutning for Roskilde Byråd

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*