Energitårn indviet med manér : 555.215 kroner brændt af på åbningsfest

Del artiklen her:

Alle mand inklusiv Kronprins Frederik var af huse, da KARA Noverens energitårn blev indviet. Det kunne også ses på den regning, som det kommunalt ejede affaldsselskab sendte videre til skatteborgerne.

– Energitårnet er på alle måder et markant bygningsværk. Anlægget er bygget med den nyeste teknologi, har en energiudnyttelse tæt på 100 % og producerer den samme mængde grøn energi som 25-30 store landvindmøller. Energitårnet er med andre ord en grøn teknologisk gigant.

På blandt andet denne måde fortalte KARA Noveren på sin hjemmeside om indvielsen af sit nye vartegn, hvilket fandt sted i begyndelsen af september 2014. Festligheder som for alvor blev skudt i gang, da Kronprins Frederik klippede snoren over til projektet, som samlet set havde kostet 1,3 milliarder kroner. Penge skudt ind i interessentskabet af de 9 sjællandske kommuner, der har andele i affaldsselskabet med base i Roskilde.

Pengene gik dog ikke kun til bygningerne, da en iøjnefaldende del også blev brugt på indvielsen af den store bygning. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos KARA Noveren.

Dokumenter der blandt andet slår fast, at der var underholdning til børn i alle aldre, da Energitårnet slog dørene op for offentligheden.

 

Overflødighedshorn af underholdning og bespisning

De fremsendte bilag viser klart, at der noget for enhver smag ved indvielsen af Energitårnet. Alene opstilling af scenen og skærme kostede skatteyderne 59.000 kroner, ligesom de også måtte betale 116.750 kroner for telte, møbler og toiletvogne.

Scenen blev blandt andt brugt af Ramasjang-profilerne Sebastian Klein og Jacob Riising, som tog 60.000 kroner for at underholde de fremmødte børn. De kunne også gøre brug af flere hoppeborge, ligesom en ansigtsmaler var hyret ind for at gøre dagen festlig for de mindste.

Til de voksne var der indkøbt mad og drikkevarer for 120.656,25 kroner, hvilket blandt andet bestod i grillmenuer for 31.500 kroner, som blev fulgt op på åbningsdagen af indkøb af ekstra pølser og andet tilbehør for 8.4000 kroner. Den største udgift til beværting stod drikkevarerne dog for, da de anvendte 31.5000 kroner sikrede, at alle 700 forventede deltagere kunne få slukket tørsten.

Ved siden af den åbne del af arrangementet, indbød KARA Noveren til en lukket reception for 200 deltagere. Den kostede i sig selv 69.000 kroner, hvilket skyldtes specielt udvalgte vine og en såkaldt luksusmenu.

 

Samlede udgifter langt fra talt op

Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at KARA Noveren havde behov for egentlig projektledelse i forbindelse med åbningen af Energitårnet. Regningen herfor lød på 43.725 kroner, mens ekstra personale på åbningsdagen kostede omkring det halve.

Udgiftsposter der alle var med til at gøre, at festlighederne inklusiv moms stod skatteyderne i 555.215 kroner.

Her til kom en række ekstraudgifter, eksempelvis til annoncering i dagspressen. På samme måde som skatteyderne også måtte have pungen op af lommen, for de mange arbejdstimer, som KARA Noverens egne medarbejdere brugte på indvielsen af energitårnet.

Udgifter som den kommunale affaldsvirksomhed ikke har opgjort i forbindelse med fremsendelse af aktindsigterne til Journalista.dk.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*