Sportsfans på skatteydernes regning : Kommunal havn fast gæst i VIP-lounger for over 300.000 kroner om året

Del artiklen her:

Er man fast gæst ved sportsarrangementer i Nordjylland, støder man højest sandsynligt ind i Frederikshavn Havn. For den kommunale havn er nemlig storforbruger af VIP-lounges, hvilket betales af skatteyderne.

– Frederikshavn Havn er den største færgehavn imellem det europæiske kontinent og Skandinavien, og havnen er udgangspunktet for færgetrafik til og fra Gøteborg, Oslo og Læsø. I havnen findes 5 færgelejer med rampe og 3 Ro-Ro lejer.

Sådan lyder en del af den præsentation, som Frederikshavn Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Her slår den kommunale havn også fast, at den anser sig for en topmoderne havn, hvilket blandt andet skyldes direkte forbindelser til jernbaner og motorveje.

Hvad Frederikshavn Havn dog ikke kommer ind på er, at dets repræsentationsudgifter ikke nødvendigvis fremstår som en naturlig del af driften af en skatteyderfinansieret havn. Således dokumenterer aktindsigter opnået af Journalista.dk, at havnens topfolk gerne bruger store beløb på at følge de lokale sportshold – vel og mærke fra de bedste pladser på stadion.

Samtidig lægger Frederikshavn Havn også gerne vejen forbi store håndboldstævner, specielt hvis det kan kombineres med et dinner-arrangement.

 

Faste gæster til fodbold og ishockey

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk kommer havnefolkenes sportsglæde blandt andet til udtryk, når de fast er repræsenteret ved kampene for det lokale ishockey-hold Frederikshavn Hawks. Her har de kommunale havnefolk sikret sig plads i VIP-loungen, hvilket eksempelvis i 2015 kostede 150.000 kroner. For det beløb fik Frederikshavn Havn blandt andet 6 pladser i erhvervsloungen, 4 pladser andre steder på istadionet, reklameplads på spillernes trøjer og et såkaldt is-logo.

En anden klub som også nyder godt af Frederikshavn Havn, er det nordjyske fodboldflagskib AaB. Her har den kommunale havn tegnet et business-sponsorat, der også inkluderer adgangen til VIP-arrangementer og markedsføring. I 2016 stod det skatteyderne i 158.750 kroner, hvortil kom en sponsortur i 2015 til 15.875 kroner. Den gik til England i slutningen af november, hvor havnefolkene kunne opleve en Premier League-kamp mellem London-klubberne Tottenham og Chelsea.

 

Stor opbakning til håndboldturnering

2015 var også året, hvor Frederikshavn Havn i stort omfang tog til håndbold. Det skete i form af indkøb af 124 billetter til de VM-kampe, der blev spillet i den lokale Arena Nord – hvoraf de 58 inkluderede spisning. Det var med til at gøre, at regningen for håndboldkampene løb op i 24.270 kroner.

Hvem der gjorde brug af billetterne til håndboldkampene og hvem der råder over pladserne til AaB og Frederikshavn Whitehawks kampe, fremgår ikke de opgørelser, som Frederikshavn Havn har fremsendt. På samme måde som klubben heller ikke har oplyst, hvad der præcist er kommet ud af sportsinteressen.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*