Kommune skærer ned på de gamle – men hyrer TV-stjerner som foredragsholdere

Billede : Pixabay
Del artiklen her:

Jes Dorph Petersen, Michelle Bellaiche, Mikael Kamper og Ulrik Wilbek. Det er blot nogle af de berømtheder, som Roskilde Kommune har hyret til foredrag for sine medarbejdere – mens der blev skåret ned på kernevelfærden.

– Alt er i spil. Der vil være ting, vi gør i dag, som vi ikke kan blive ved med at gøre.

Sådan lød det vinteren 2016 fra Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune, da hun overfor SN fortalte om de omfattende nedskæringer, som den sjællandske kommune stod overfor. Ifølge den socialdemokratiske borgmester ville de årligt lande i omegnen af 140 millioner kroner, hvilket blandt andet ville kunne forventes at gå ud over Roskildes ældre indbyggere.

Men det har dog langt fra været alle dele af kommunens budgetter, som har været lige hårdt ramt. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Roskilde Kommune. Herunder i de udgifter, som har været afholdt til foredragsholdere, hyret til at underholde først og fremmest embedsmændene.

Underholdning og inspiration som fremgår af et specielt katalog, som hvert år udarbejdes så de kommunalt ansatte på den måde kan se, hvilke oplevelser skatteyderne betaler for.

Fakturaer fra foredragsholdere til Roskilde Kommune

 

TV-stjerner i kø i Roskilde Kommune

De fremsendte bilag til Journalista.dk viser, at de kommunale embedsmænd i høj grad har en forkærlighed for at få besøg af tv-stjerner. Således har skatteyderne i en række tilfælde betalt for, at studieværter på landsdækkende tv-stationer er kommet forbi for at holde foredrag.

Det drejer sig eksempelvis om TV2-værten Jes Dorph Petersen, der i august 2016 hævede 19.073 kroner for at underholde embedsmændene. Et beløb der meget lignede det, som kollegaen Michelle Bellaiche modtog året før – men under de 24.313 kroner, som nyhedsværten Mikael Kamper kunne sætte ind på kontoen i 2014.

De er dog klart blevet overgået af den tidligere håndboldtræner Ulrik Wilbek, som foråret 2015 fik 48.375 kroner for at optræde for Roskilde Kommunes embedsmænd. Ganske pæne aflønninger var der også til skuespilleren Peter Mygind og kostvejlederen mv. Michelle Kristensen.

Mens Mygind satte 26.270 kroner ind på kontoen, kunne Michelle Kristensen trække sig tilbage med 25.381 kroner.

Foredragsholderes regninger til Roskilde Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*